Νέα πολιτική απαγορεύει φωτογραφίες με εσώρουχα & μαγιό σε dating app

30/01/2019
από

Η γνωστή gay εφαρμογή Scruff απαγόρευσε τη χρήση φωτογραφιών με εσώρουχα και μαγιό στα προφίλ των χρηστών, μετά από την επανειλημμένη αναστολή της από το Google Play app store.

Η Google δήλωσε στο BBC News, ότι δε σχολιάζει μεμονωμένες εφαρμογές.

Αρκετά μέλη του Scruff σχολίασαν την αλλαγή της πολιτικής στα κοινωνικά μέσα, απειλώντας, ότι σκέφτονται να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Σε σχετικό δελτίο τύπου η εταιρεία δήλωσε: «Εάν η κατάργηση ήταν μόνιμη, θα ήταν καταστροφική για την εταιρεία μας και την κοινότητά μας» . Ενημέρωνε ακόμη ότι είχε πλέον θεσπίσει “ευρείες αλλαγές ως προς τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το περιεχόμενο της φωτογραφίας προφίλ” , προκειμένου να “διασφαλίσει τη συνεχή και πλήρη συμμόρφωση με τη νέα πολιτική” .

Μέρος των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει το Scruff αντιμετωπίζουν κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Μία βασική πρόκληση για παράδειγμα “είναι και το γεγονός ότι διάφορα καταστήματα εφαρμογών δημοσιεύουν οδηγίες με ποικίλους βαθμούς εξειδίκευσης” , ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Eric Silverberg, στο BBC News.

Πριν από την τελευταία αλλαγή, οι πολιτικές του Scruff απαγόρευαν ήδη:

  • φωτογραφίες με προκλητικές ή ρητά σεξουαλικές πράξεις
  • φωτογραφίες με εκτεθειμένους γλουτούς
  • φωτογραφίες που καλύπτονται τα γεννητικά όργανα με τα χέρια, με πετσέτες ή με άλλα αντικείμενα

Η νέα πολιτική απαγορεύει επιπλέον τα παρακάτω:

  • φωτογραφίες στο ντους
  • φωτογραφίες με τον κορμό από κολύμβηση ή με τα εσώρουχα
  • χαμηλοκάβαλο με έμφαση στη βουβωνική χώρα

Την περασμένη εβδομάδα, όταν εισήχθη η νέα πολιτική, απαγόρευσαν ακόμη τις φωτογραφίες με “αγκαλιές και φιλιά” , αλλά τώρα έχει αλλάξει σε “σεξουαλικά υποδηλωτικές αγκαλιές” μετά από κριτική από τα μέλη της κοινότητας.

Το Scruff δήλωσε ότι οι υπάρχουσες φωτογραφίες προφίλ θα επανελεγχθούν για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τη νέα πολιτική.

Στο ιστολόγιό του, όπου εξηγεί τη νέα πολιτική, ο Silverberg ανέφερε, ότι η κριτική από τα μέλη της κοινότητας του Scruff δεν ήταν “αβάσιμη” :

“Δεδομένου ότι το Scruff είναι μια κοινότητα, που μιλά ανοιχτά και με θετικό τρόπο για το φύλο, τα σώματα και την οικειότητα, ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτές οι πολιτικές έρχονται σε αντίθεση μ’ αυτές τις αξίες» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!