O queer εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision ερεθίζει τα ομοφοβικά αντανακλαστικά της χώρας

27/01/2019
από

Ο Bilal Hassani νίκησε στον χθεσινό τελικό της Γαλλίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εκπροσωπήσει τη χώρα στον μουσικό διαγωνισμό του 2019 που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

https://youtu.be/M-BuI0Oj8Sw?t=13

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε ένα (νέο) κύμα ομοφοβίας εναντίον του. Γι΄αυτό τον λόγο, δύο οργανώσεις η SOS Homophobie και η Urgence Homophobie ανέλαβαν την καταγραφή όλων των ομοφοβικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την καταγγελία τους.

“Ο Bilal Hassani είναι ένα παράδειγμα για πολλούς νέους και αξίζει σεβασμό. Μετά όμως από το συγκλονιστικό κύμα μίσους που αντιμετωπίζει η SOS Homophobie και η Urgence Homophobie συνεργάζονται για να καταγράψουν κάθε άτομο που έχει προσβάλει ή απειλήσει τον Bilal στα social media Οι χαρακτηρισμοί εναντίον του είναι απαράδεκτοι και δεν θα μείνουν ατιμώρητοι», αναφέρουν οι οργανώσεις.

Οι ομάδες λένε ότι μόνο στο Twitter έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερα από 1.500 μηνύματα που επιτίθενται στον τραγουδιστή λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της εμφάνισής του.

https://youtu.be/D4wXVYD6Eqg?t=75

Ο Bilal Hassani είναι Μαροκινής καταγωγής και έγινε γνωστός μέσω των βίντεο και της μουσικής του στο κανάλι του YouTube.




Δες και αυτό!