Δήμαρχος χρησιμοποιεί το στρατό για να συλλαμβάνει LGBT άτομα στην Ινδονησία

24/01/2019
από

Ο δήμαρχος της πόλης του Παντάνγκ στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρα, στην Ινδονησία, Mahayeldi Ansharullah, χρησιμοποιεί τον στρατό (TNI) για την αναζήτηση και σύλληψη LGBT ατόμων και στη συνέχεια τα υποβάλει σε “θεραπεία μετατροπής” και σε εξορκισμό.

Σε ομιλία του στην επαρχία της Κεντρικής Τζακάρτα, την Τρίτη (21 Ιανουαρίου), ο Ansharullah δήλωσε:

«Τους κάνουμε coaching με τον TNI. Εκείνοι [που συλλαμβάνονται] κατά τις δράσεις που έχουμε διεξαγάγει, εξελίσσονται και εκπαιδεύονται, καλλιεργούν τον εθνικισμό τους και αναπτύσσουν την ταυτότητά τους» .

Ο Ansharullah ισχυρίζεται, επίσης, ότι χρησιμοποιεί τη βοήθεια των ulema – ισλαμιστών μελετητών – προκειμένου να εκτελέσει τον «ruqyah» – τον ισλαμικό εξορκισμό – στα άτομα. Αυτό οφείλεται στην πεποίθηση ότι η ύπαρξη των LGBTI ανθρώπων προκαλείται από «jinns» (genies ή δαίμονες):

«Συμπεριλαμβάνουμε, επίσης, ulema, επειδή από τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, η ύπαρξη των LGBT ατόμων οφείλεται στην επιρροή τους από jinns και δαίμονες, γι ‘αυτό κάνουμε ruqyah για να φύγουν από μέσα τους» , πρόσθεσε.

Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει στην Ινδονησία

Στην Ινδονησία σημειώνεται αυξημένη εχθρότητα κατά των LGBTI ατόμων, ενώ δεν υπάρχουν νόμοι προστασίας τους, αν και η ομοφυλοφιλία δεν είναι, επί του παρόντος, παράνομη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην επαρχία Άτσε, καθώς και για τους μουσουλμάνους της πόλης του Παλεμπάνγκ, είναι παράνομη, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο. Η τιμωρία είναι το μαστίγωμα. Η πόλη Παριαμαν, στο νησί της Σουμάτρα, ψήφισε νόμο που τιμωρεί τα LGBT άτομα για «διατάραξη δημόσιας τάξης» . Η πόλη Ντεπόκ στη Δυτική Ιάβα ανακοίνωσε τη δημιουργία κανονισμών για τον περιορισμό των μετακινήσεων των LGBTI ανθρώπων στην περιοχή, όμως η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Komnas HAM) δήλωσε ότι οι κανονισμοί αυτοί είναι παράνομοι.




Δες και αυτό!