6 σελέμπριτις που φλέρταραν επίτηδες με την queer κοινότητα

22/01/2019

Με τους ανοιχτά queer καλλιτέχνες να είναι περισσότεροι από ποτέ, υπάρχουν κι αυτοί που φλερτάρουν με την LGBT+ κοινότητα για να πουλήσουν ένα άλμπουμ, να προωθήσουν μια ταινία ή για να αυξήσουν τους θαυμαστές στα social media (κάνουν το λεγόμενο queerbaiting). Ας δούμε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις. 

1. Nick Jonas

Ο Nick Jonas αποφάσισε να προσεγγίσει την queer κοινότητα από τότε που ξεκίνησε την σόλο καριέρα του. Πολλές εμφανίσεις σε gay περιοδικά, σε gay μαγαζιά και δηλώσεις τύπου: “δεν μπορώ να πω αν έχω πειραματιστεί με άλλους άνδρες”. Ο τραγουδιστής – με τις σέξι φωτογραφίσεις και τη bisexual σκηνή στο Κingdom- κλήθηκε μάλιστα να απαντήσει για την queerbaiting συμπεριφορά του, σε μια συνέντευξή του το 2014 στο pridesource.com: “Δεν καταλαβαίνω γιατί οι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν κάτι αρνητικό σε κάθε κατάσταση…

2. Tyler Posey

Το 2016, το αστέρι του Teen Wolf ανέβασε ένα βίντεο στο Snapchat, ποζάροντας στη γωνία Gay & Christopher στο Μανχάταν λέγοντας: “Αυτός είμαι εγώ. Είμαι αυτό και είμαι εγώ. Ποτέ μου δεν ένιωσα πιο ζωντανός. Είμαι gay”. Μετά όμως τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και τους ισχυρισμούς του ατζέντη του ότι με το “gay” εννοούσε “χαρούμενος”, ο Posey ζήτησε συγγνώμη. “Είμαι ένας μεγάλος υποστηρικτής της αγάπης αντί του μίσους. Αν και δεν είμαι gay, υποστηρίζω πλήρως την LGBTQ κοινότητα. Ήταν μια στιγμή που ήθελα να δείξω αυτό. Και λυπάμαι πραγματικά για τους ανθρώπους που έχω προσβάλλει.Θέλω μόνο να διαδώσω την αγάπη σε αυτόν τον κόσμο.”

3. James Franco

Για straight άνδρας, ο Franco φαίνεται να έχει μια εμμονή με την gay εμπειρία – κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο Straight James/Gay James, έπαιξε gay χαρακτήρες σε ταινίες όπως το Milk και το I Am Michael, σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ με gay θεματολογία κλπ. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι κωμικοί που κοροϊδεύουν τον Franco γι΄αυτή του την εμμονή.

4 & 5. t.A.t.u

Το ντουέτο από τη Ρωσία πίσω από το “All the Things She Said” αντάλλασσε φιλιά μόνο στα μουσικά τους βίντεο, μετά – όπως αποδείχθηκε – από επιμονή του μάνατζέρ τους. “Μας έβαλε να κάνουμε τις λεσβίες”, δήλωσε η Lena Katina από του γκρουπ. Η Julia Volkova μάλιστα (η δεύτερη της παρέας) το 2014 δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν τον γιο της αν ήταν ομοφυλόφιλος. “Πιστεύω ότι ένας αληθινός άνδρας πρέπει να είναι αληθινός άνδρας. Ο Θεός τους δημιούργησε για αναπαραγωγή”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

6. Rita Ora

Οι κατηγορίες για queerbaiting ξεκίνησαν το 2018 όταν με αφορμή το μουσικό βίντεο “Girls, η Rita Ora “αναγκάστηκε” να πει ότι είχε σχέσεις με γυναίκες. Αρκετοί όμως δεν είδαν με καλό μάτι την εξέλιξη αυτή. “Όταν η Οra ξεκινά να μιλά για τη σεξουαλικά διφορούμενη σχέση που είχε με την Cara Delevingne και έπειτα κυκλοφορεί ένα τραγούδι που υπονοεί την αμφιφυλοφιλία, αλλά απέχει από το θέμα σε συνεντεύξεις, οι queer άνθρωποι αισθάνονται ότι αυτό είναι εκμετάλλευση”, έγραψαν οι κριτικοί στο περιοδικό OUT.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!