Συνάντηση LGBTQI οργανώσεων με τη Φώφη Γεννηματά

21/01/2019
από

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), η ColourYouth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το AthensPride, η ProudSeniorsGreece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+) και το Σ.Υ.Δ., συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά, καθώς και με εκπροσώπους της Rainbow Rose, LGBTQI+ δίκτυο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, όπου τέθηκαν ερωτήματα, σχετικά με τις θέσεις του κόμματος σε κάποια απ’ τα κυριότερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων. Η πρόεδρος του κόμματος δεν απάντησε, αλλά δεσμεύτηκε να γίνει μία επόμενη συνάντηση για να συζητηθούν τα ίδια ζητήματα.

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των οργανώσεων:


Αθήνα, 21.1.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση εκπροσώπων LGBTQI οργανώσεων με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και με εκπροσώπους της Rainbow Rose» .

Με το παρόν δελτίο τύπου, οι συνυπογράφουσες LGBTQI οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, ενημερώνουν σχετικά με συνάντηση εκπροσώπων των οργανώσεων με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και εκπροσώπους της Rainbow Roseμε με την ευκαιρία επίσκεψής τους στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των LGBTI οργανώσεων, με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Γεννηματά, τους κυρίους Γιώργο Καμίνη, Θεόδωρο Μαργαρίτη, Βασίλη Χρονόπουλο και κυρία Ζέφη Δημαδάμα, καθώς και εκπροσώπους της Rainbow Rose, που αποτελεί το LGBTI δίκτυο των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, με την ευκαιρία επίσκεψής τους στην Ελλάδα.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των LGBTI οργανώσεων έθεσαν στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με τις θέσεις του κόμματος σε κάποια απ’ τα κυριότερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων, όπως:

α) την επέκταση του γάμου ομοφύλων και της παιδοθεσίας, β) των αναγκαίων τροποποιήσεων στη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ώστε να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πρώτιστη την εξωδικαστική διαδικασία, γ) την αναγκαιότητα της τροποποίησης της παρ. 2 του Άρθρου 5 του Συντάγματος, δεδομένης της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, και, δ) την αναγκαιότητα της τροποποίησης του αντιρατσιστικού νόμου, ώστε το πλαίσιό του να μην είναι περιοριστικό και να είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής ρητορικής μίσους.

Σε όλα τα παραπάνω, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Γεννηματά δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον νέα συνάντηση, εστιασμένη στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα LGBTI πρόσωπα, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους της Rainbow Rose.

Οι οργανώσεις:

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
ColourYouth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
AthensPride
ProudSeniorsGreece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+)

Στο περίπτερο της Rainbow Rose η κ. Γεννηματά
Δες και αυτό!