Ο δεύτερος κύκλος των gay διωγμών στην Τσετσενία έχει ξεκινήσει

14/01/2019
από

Την κράτηση 40 ακόμη gay ατόμων (συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο) από τις αρχές της Τσετσενίας καταγγέλλουν οι LGBT ακτιβιστές της περιοχής, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για επανάληψη των gay διωγμών.

Δύο μάλιστα από αυτά τα άτομα πέθαναν, μετά από τα σκληρά βασανιστήρια που πέρασαν κατά την κράτησή τους.

Ο διευθυντής του Russian LGBT Network, Igor Kochetkov, μίλησε στο Associated Press, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που έχουν συλληφθεί από τις αρχές, αυξήθηκε απότομα από τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο Kochetkov πρόσθεσε ότι η σχετική έκθεση σχετικά με τις κρατήσεις θα δημοσιευθεί σήμερα.

“Η τοπική αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εμποδίσει τα θύματα να φύγουν από την περιοχή ή να καταθέσουν κάποια μήνυση. Εξαφανίζουν αναφορές, απειλούν τα θύματα με καταδίκες για εγκλήματα που δεν έχουν διαπράξει, αναγκάζοντας τα να υπογράψουν λευκές σελίδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Russian LGBT+ Network τόνισε ότι οι gay διωγμοί επαναλαμβάνονται από τον Δεκέμβριο, μετά τη σύλληψη του διαχειριστή μιας LGBT+ ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Έκτοτε ένα κύμα νέων κρατήσεων ακολούθησε, αφού οι αρχές βρήκαν τις επαφές στο τηλέφωνο του διαχειριστή.

“Οι εκτεταμένες κρατήσεις, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες gay ατόμων έχουν ξαναρχίσει στην Τσετσενία. Βασικά η δίωξη τους δεν σταμάτησε ποτέ. Μόνο η συχνότητα έχει αλλάξει».



Δες και αυτό!