10 (σεξο)συμβουλές για κάθε άτομο που μόλις βγήκε από την ντουλάπα

12/01/2019
από

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για κάθε άτομο που μόλις άρχισε να ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά του.

Μετά το coming out ως queer, η ιδέα του σεξ δημιουργεί κάποιο άγχος. Επίσης, είναι δύσκολο να συνδεθείς πραγματικά με ένα άλλο άτομο στον σεξουαλικό τομέα, αμέσως μόλις βγεις απ’ την ντουλάπα!

Καθώς ξεκινάμε το 2019, είναι καλό να ανακαλύψεις νέες μεθόδους για ένα καλύτερο, και με περισσότερο νόημα, σεξ. Έχοντας στο μυαλό σου αυτό, ορίστε 11 tips για σένα και για κάθε άτομο, που μόλις έκανε coming out ως queer.

1. Πάντα θα υπάρχουν xαριτωμένα άτομα εκεί έξω

Τι κι αν ένα ωραίο παιδί σε απέρριψε; Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μην κάνεις κάποια βλακεία απλά για να κάνεις σεξ! Στο μέλλον θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργια και όμορφα άτομα.

2. Να χρησιμοποιείς προφυλακτικό (ακόμα κι αν είσαι ή είναι σε PrEP)

Αν μόλις έκανες coming out και άρχισες πρόσφατα να αισθάνεσαι άνετα με τη σεξουαλικότητά σου, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να αποκτήσεις είναι STD ή STI. Ειλικρινά, θα σε κάνει να απογοητευτείς, να πέσεις ψυχολογικά και να μη θες να ξανακάνεις σεξ στη ζωή σου. Γι’ αυτό φόρα πάντα προφυλακτικά!

3. Πες τι σ’ ενδιαφέρει από πριν 

Το σεξ δεν θα πρέπει να είναι ένα παιχνίδι μαντέματος. Αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, τότε είναι καλό να πω από πριν. Οπότε απλά πες τι σου αρέσει, ή ότι θέλεις το Χ, το Ψ, το Ω. Είναι ένα από τα (ελάχιστα) πράγματα που είναι τέλεια στις dating εφαρμογές, ότι μπορείς να δηλώσεις ρητά κι απ’ την αρχή τι θες, χωρίς να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

4. Μίλα κατά τη διάρκεια του σεξ 

Εκτός απ’ το να πεις εξαρχής τι σου αρέσει, προτού τα πράγματα αρχίσουν να θερμαίνονται, θα πρέπει να μιλάς κατά τη διάρκεια τους σεξ για το τι σου αρέσει εκείνη την ώρα. Αν μία στάση δε σε βολεύει ή δε σε ικανοποιεί, τότε θα πρέπει να το πεις, ώστε να την αλλάξετε. Δεν θα μυρίσει τα νύχια του το άλλο άτομο! Ενημέρωσε!

5. Κάνε σεξ με άτομα που είναι εκτός των συνηθισμένων σου επιλογών 

Πάντα έχουμε άτομα που μας ελκύουν περισσότερο από άλλα. Δεν είναι ότι πρέπει να κάνεις κάτι με κάποιο άτομο που δε σ’ αρέσει, αλλά ότι θα ήταν καλό να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Συχνά, τα κοινωνικά πρότυπα είναι αυτά που υπαγορεύουν τι είναι ελκυστικό. Αν έχεις τη δυνατότητα να σπάσεις αυτά τα πρότυπα ομορφιάς, αυτό θα σου ανοίξει ένα ευρύτερο φάσμα ερωτικών και μη συντρόφων..

6. Μπορείς να πεις ΟΧΙ οποιαδήποτε στιγμή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ 

Το να πεις όχι για κάτι που δεν είναι η ώρα του για σένα για να γίνει ή δεν σου αρέσει, δεν περιέχει κανένα στοιχείο ντροπής. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα, έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις τη σεξουαλική πράξη οποιαδήποτε στιγμή. Είναι δύσκολο να διώξεις κάποιο απ’ το σπίτι σου (αν πάει εκεί το πράγμα); Ναι, είναι δύσκολο, αλλά αξίζει να το κάνεις αν δεν αισθάνεσαι άνετα.

7. Ανακάλυψε τη δική σου μέθοδο να καθαρίζεις το “ποπουδάκι” σου 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έναν βαθύ καθαρισμό. Βρες αν το ντουζ (ή κάποιος άλλος τρόπος) είναι ο σωστός για σένα! Ίσως, μπορείς να κάνεις μία νέα και σπουδαία ανακάλυψη!

8. Ποτέ μην αισθανθείς ντροπή ή αμηχανία για να ρωτήσεις την κατάσταση υγείας του άλλου ατόμου ή για να μιλήσεις για τη δική σου

Δεν είναι ντροπή το να γνωρίζεις, καθώς και το να ζητήσεις να φορέσετε προφυλακτικό. Στην εποχή του PrEP, υπάρχει σίγουρα μία ντροπή στη χρήση του προφυλακτικού (;), αλλά αφού δεν χρειάζεται να κρίνεις κάποιο άτομο που δε φοράει προφυλακτικό, έτσι δε χρειάζεται να κριθείς κι εσύ που θέλεις να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό.

9. Χρησιμοποίησε λιπαντικό 

Το λιπαντικό είναι ο καλύτερός σου φίλος. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Έτσι, η διαδικασία θα είναι πιο απαλή κι ωραία. Επίλεξε τον τύπο του λιπαντικού που εσύ προτιμάς!

10. Ανακάλυψε τις πονηρές πτυχές σου 

Έχεις κάτι το πονηρό στο νου σου; Κάτι που είναι λίγο πιο ενδιαφέρον από τα συνηθισμένα; Δεν ξέρεις; Βρες το τώρα! Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις. Και μην ανησυχείς για το πόσο παράξενο είναι, γιατί υπάρχουν χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) εκεί έξω που έχουν την ίδια πονηρή ιδέα με σένα. Σίγουρα δεν είσαι η μοναδική περίπτωση!

 




Δες και αυτό!