Νομοσχέδιο στο Πακιστάν για την προστασία των τρανς δικαιωμάτων

21/12/2018
από

Η επαρχία Sindh συνέταξε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του 2010, για να γίνει περισσότερο συμπεριληπτικός, ως προς το φύλο, καθώς η Υπουργός για τη Ανάπτυξη των Γυναικών, Shehla Raza, δήλωσε ότι με αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γυναικών.

Στο The Express Tribune δήλωσε: “Δεν πρόκειται απλώς για τα δικαιώματα των γυναικών. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το φύλο τους, που αντιμετωπίζουν παρενόχληση στο χώρο εργασίας τους, μπορούν να υποβάλουν καταγγελία. Όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία του Πακιστάν, δίνουμε ίσα δικαιώματα στους τρανς ανθρώπους.”

“Μετά από την 18η τροποποίηση, οι ομοσπονδιακοί νόμοι εξακολουθούν να είναι ακόμη αναποτελεσματικοί, επομένως, θα καταστήσουμε το δικό μας δίκαιο, για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα φύλα.” 

«Θα ισχύουν τα ίδια μέτρα ακόμη κι αν μια γυναίκα παρενοχλεί έναν άνδρα» .

Όσοι καταδικάζονται στο πλαίσιο του νόμου περί παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στο Sindh θα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και θα μπορούσαν, ενδεχομένως, ακόμη και να απολυθούν από την εργασία τους.

Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, θα συσταθεί ειδικός διαμεσολαβητής για την πρόσληψη προσωπικού για την εφαρμογή του και την παραλαβή των καταγγελιών.




Δες και αυτό!