Το πρώτο gay… τζαμί της Ευρώπης ανοίγει τις πύλες του στο Παρίσι

30/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το πρώτο τζαμί ανοιχτό στους ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ εγκαινιάζεται σήμερα στην Γαλλία, μετά από πρωτοβουλία της ένωσης ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων (HM2F).

Ομοφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, ετεροφυλόφιλοι, γυναίκες, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο «φιλικό προς τους γκέι» και συνάμα «φεμινιστικό» τζαμί, το πρώτο στην Γαλλία και στην Ευρώπη, που θα στεγάζεται σε μια αίθουσα σε προάστιο του Παρισιού, η οποία παραχωρήθηκε από βουδιστή μοναχό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Λουντοβίκ Μοχάμεντ Ζάχεντ, έναν 35χρονο γαλλο-αλγεργινό, με σπουδές ανθρωπολογίας και ψυχολογίας, ανοιχτά ομοφυλόφιλο, που έχει ενωθεί με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο με τον σύντροφό του.

Όπως λέει ο 35χρονος, ο οποίος το 2010 δημιούργησε την ένωση ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων (HM2F), θέλει να δημιουργήσει ένα Ισλάμ ανοιχτό σε όλους εκείνους που δεν αισθάνονται άνετα στις παραδοσιακές αίθουσες προσευχής.

«Εδώ οι άνθρωποι θα έρχονται όπως είναι, δεν πρόκειται για ένα τζαμί για γκέι και δεν θα προχωρούμε σε γάμους ομοφυλοφίλων» λέει ο Ζάχεντ στην εφημερίδα Le Parisien.

Το τζαμί περιμένει σήμερα 20 πιστούς με την προοπτική ο αριθμός να αυξηθεί σύντομα και μελλοντικά σχέδια για μια αίθουσα στο κέντρο του Παρισιού που θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 300 άτομα.

Πηγή: imerisia.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!