Το δημοψήφισμα της Κροατίας που απαγόρευσε τους gay γάμους

02/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σε οριστική απαγόρευση του γάμου ανάμεσα στα ζευγάρια ίδιου φύλου, θα χρειαστεί να προβεί το σύνταγμα της Κροατίας, αφού όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος, το 65% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση «U ime obitelji» (στο όνομα της οικογένειας), συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές ώστε να αναγκάσει την πολιτεία να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με την απαγόρευση των ομοφυλοφιλικών γάμων.

Η εκλογική επιτροπή σημείωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το 65% των συμμετεχόντων απάντησε «ναι» στην ερώτηση για το αν συμφωνεί με τη θεώρηση «ότι ο θεσμός του γάμου αναφέρεται μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα».

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι το σύνταγμα της Κροατίας θα οριστικοποιήσει την απαγόρευση για τα gay ζευγάρια.

Περισσότεροι από 700.000 άτομα υπέγραψαν τη σχετικά αίτηση που ζητά από το Σύνταγμα να αναγνωρίζει το γάμο μόνο μεταξύ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Αρκετά, βέβαια, αστικά κέντρα δεν έχουν στείλει ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Εκατοντάδες υποστηρικτές των gay δικαιωμάτων, διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο ενάντια του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, η διεθνής LGBT οργάνωση ILGA-Europe κάλεσε όλους τους κατοίκους της χώρας να κάνουν το σωστό και να ψηφίσουν υπέρ της ισότητας στο γάμο.

 πηγή: www.pinknews.co.uk, www.bbc.co.uk

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!