Τζαμάικα: 17χρονος ομοφυλόφιλος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

24/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα 17χρονο αγόρι δολοφονήθηκε από μια συμμορία, την περασμένη Δευτέρα στην ενορία του St. James στην Τζαμάικα. Η αστυνομία κάνει λόγο για κίνητρα ομοφοβίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο νεαρός βρισκόταν σε ένα πάρτι ντυμένος γυναίκα. Καθώς χόρευε με έναν άλλο άτομο, μια γυναίκα τον αναγνώρισε και άρχιζε να φωνάζει στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για άνδρα.

«Μερικοί από τους θαμώνες όρμισαν αργότερα στον νεαρό και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν σε πολλά σημεία» υποστήριξε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο σταθμό Irie Fm.

«Το σώμα του βρέθηκε παρατημένο στους θάμνους κατά μήκος του Orange Main Road.

Η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα στις 5π.μ. της Δευτέρας.

Η Τζαμάικα είναι ευρέως γνωστή για τα μεγάλα προβλήματα ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας.

Το 2011, ο Oshane Gordon, ένας 16χρονος έφηβος δολοφονήθηκε βίαια από ομάδα ανδρών, μετά από μια επιδρομή που έκαναν το πρωί, στην μικρή κατοικία που έμενε με τη μητέρα του.

Ο τηλεοπτικός σταθμός CVM TV ανέφερε τότε, ότι ο Oshane δολοφονήθηκε εξ αιτίας της σχέσης του με έναν άλλο άνδρα.

Τουλάχιστον 9 «ομοφοβικές δολοφονίες» έχουν σημειωθεί στο νησί τον περασμένο χρόνο.

Τον Οκτώβριο o Dane Lewis,  διευθυντής της J-FLAG, της μοναδικής LGBT ομάδας στο νησί, ανέφερε: « Η βία στην Τζαμάικα έχει επιπτώσεις και σε άλλα κομμάτια της Καραιβικής. Η St. Lucia έχει έναν φόνο κάθε χρόνο».

Ο Τζαμαϊκανός ποινικός κώδικας  απαγορεύει τη σεξουαλική σχέση ανάμεσα σε δύο άνδρες και επιβάλλει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10χρόνια ή υποχρεωτική συμμετοχή σε καταναγκαστικά έργα.

Οι ακτιβιστές πάντως, προσπαθούν να ανατρέψουν τους ομοφοβικούς νόμους της χώρας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!