Σε νοσοκομείο του Los Angeles νοσηλεύεται η Elizabeth Taylor

13/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στο νοσοκομείο Cedars-Sinai Medical Center του Λος Άντζελες εισήχθη, με συμπτώματα καρδιακής συμφόρησης, η διάσημη ηθοποιός Elizabeth Taylor.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπός της, εισήχθη στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Την Τετάρτη, η ηθοποιός επρόκειτο να παραστεί σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραλάμβανε βραβείο για την ανθρωπιστική της δράση κατά του ιού HIV. Η ηθοποιός δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ο τραγουδιστής Elton John.

Η διάσημη ηθοποιός για πολλά χρόνια είχε ενεργό δράση και βοήθησε το αμερικανικό ίδρυμα για την έρευνα του AIDS (amfAR) μετά από το θάνατο του φίλου της, Rock Hudson το 1985. Δημιούργησε επίσης το προσωπικό της ίδρυμα, το Elizabeth Taylor Aids Foundation (ETAF). Μέχρι το 1999, είχε συγκεντρώσει περίπου 50 εκατομμύρια δολλάρια κατά του HIV και του AIDS.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (αγγλ. Elizabeth Taylor) είναι ηθοποιός γεννημένη στις 27 Φεβρουαρίου του 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος, συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα πλέον ενήλικα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου. Έχει προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία Ζήσαμε στην αμαρτία του 1960 και τη δεύτερη για το Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του 1966. Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι Μια θέση στον ήλιο του 1951, Ο γίγας του 1955, Όσα δε σβήνει ο χρόνος του 1957, Λυσσασμένη γάτα του 1958 και Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι του 1959. Η Τέιλορ φημίζεται επίσης για το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, για τη συλλογή διαμαντιών και κοσμημάτων και για τα μεγάλα βιολετιά της μάτια. Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ’ τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλλιγουντ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών. 

Πηγή βιογραφικού σημειώματος : Wikipedia

Ιστοσελίδα του Elizabeth Taylor Aids Foundation : www.elizabethtayloraidsfoundation.org

Στη φωτογραφία, το 1985 στη Γαλλία ( © Roland Godefroy / Source : Wikipedia )

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!