Ρουσλάνα: Αυτό που κάνει η Ρωσία είναι βλακεία!

antivirus magazine διαφήμιση

Συναντηθήκαμε με τη Ρουσλάνα, νικήτρια της Eurovision 2004 για την Ουκρανία, λίγο μετά την πρόβα της για την closing ceremony του Antwerp Pride 2013. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία / συνέντευξη σε παρακείμενο εστιατόριο και ενώ συνήθως δεν θεωρώ πρέπον να ρωτάς τον συνεντευξιαζόμενο αν μπορείς να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο, το κάναμε λόγω προσωπικής γνωριμίας και φυσικά έχοντας υπόψη ότι προέρχεται από μία χώρα που ακόμα “δυσκολεύεται” στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Η απάντησή της ήταν κοφτή: “ρωτήστε με ότι θελετε”!

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τα τρέχοντα σχεδιά της και μας είπε ότι ενδιαφέρεται να βρει ένα είδος μουσικής που θα είναι εντελώς δικός της. Ενδιαφέρον δείχνει για την αναβιώση της μουσικής από τα Ουράλια που έχει σχεδόν χαθεί στη διάρκεια της Σοβιετικής ‘Ενωσης.

Μιλήσαμε για την διαρκή ενέργεια και χαμόγελο που έχει πάνω και κάτω από τη σκηνή. Δεν ήξερα πως γίνεται απλά θέλει να δίνει ενέργεια, θεωρεί τον κόσμο που την ακολουθεί ως οικογένεια και θέλει απλά να μοιράζει αγάπη.

Τη ρωτήσαμε αν νιώθει “κάπως” που έχει μεγάλο gay κοινό και το τι σημαίνει για αυτήν η συμμετοχή της στο Antwerp Pride 2013. Μας απάντησε πως λατρεύει τους gay γιατί την καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνει.

Έτσι ακολούθησε η ερώτηση που λίγο φοβόμασταν για το εάν θα απαντηθεί! Ποιά είναι η γνώμη της για όσα συμβάινουν με τη Ρωσία. Παρότι είναι καλεσμένη ως καλλιτέχνης στους αγώνες τόλμησε να χρησιμοποιήσει τη λέξη βλακεία για να περιγράψει την πρόσφατη νομοθεσία (του παραλόγου). Ο καθένας έχει δικαίωμα να αγαπάει όποιον θέλει και δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς!

Ελπίζουμε να μην “φάει πόρτα” μετά από αυτή της, τη συνέντευξη από του διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi.

PHOTO: DAVID PERRY

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!