Προσωπικότητες που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα.

26/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Από την Παρασκευή που μας πέρασε (22/11) έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης HIV, όπου κάθε πολίτης μπορεί να εξεταστεί δωρεάν και ανώνυμα αλλά και να ενημερωθεί γύρω από το θέμα του HIV/AIDS. Η πρόταση για την διεξαγωγή αυτής της δράσης ήρθε από την Ευρωπαϊκή ένωση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την καταπολέμηση του φόβου που υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό. Στην Ελλάδα ανέλαβαν να την συνδιοργανώσουν τρείς οργανώσεις που ασχολούνται με τον HIV όπως είναι η PRAKSIS, το Ath Checkpoint από την Θετική Φωνή και το Κέντρο Ζωής.

Στα πλαίσια των δράσεων αλλά και για την υποστήριξη της καμπάνιας έδωσαν το παρόν και έκαναν το δωρεάν τεστ για τον HIV διάφορές προσωπικότητες από την πολιτική και τον αθλητισμό. Οι δράσεις διεξάγονται από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.

Την Δευτέρα (25/11) ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, η γενική γραμματέας ισότητας φύλων Βάσω Κόλλια και η Υφυπουργός υγείας κα Ζέτα Μακρή, εμφανίστηκαν απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά στην Αθήνα για να εξεταστούν ενώ σήμερα (26/11) το μεσημέρι ο Ολλανδός πρέσβης Jan Vesteeg ενημερώθηκε και έκανε το ανώνυμο τεστ. Στην Θεσσαλονίκη σήμερα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αλλά και οι παίκτες του Ηρακλή.

Πέρα από τους επώνυμους πολίτες της Ελλάδας που έχουν δώσει το παρόν τους, έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι έως σήμερα με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης HIV. Ακόμα περισσότεροι πολίτες έχουν ενημερωθεί από τους εθελοντές των τριών οργανώσεων που καθημερινά επί 14 ώρες προσπαθούν να μας δείξουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε και ότι η καλύτερη προστασία είναι η ενημέρωσή και η πρόληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή εβδομάδα εξέτασης HIV αλλά και για το πού μπορείτε να πάτε για το ΔΩΡΕΑΝ τεστ HIV επισκεφτείτε σελίδα των διοργανωτών www.hivtestingweek.info.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!