Ο Elton John στο διεθνές συνέδριο για το AIDS

25/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ο διάσημος τραγουδιστής Elton John ήταν ένας από τους ομιλητές στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου για το AIDS, που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Ο Elton John, στην ομιλία του, τόνισε ότι με τρόπο που ζούσε τη ζωή του πριν από δεκαετίες, σήμερα δεν θα έπρεπε να είναι ζωντανός. Υπογράμμισε ωστόσο πως η συμπόνια που του έδειξαν πολλοί άνθρωποι όσο πάλευε με την εξάρτηση του στα ναρκωτικά τον βοήθησε πολύ, όπως και το ότι αποδέχθηκε την σεξουαλική του ταυτότητα. Όπως είπε, είναι νηφάλιος 22 χρόνια, έχει έναν υπέροχο σύντροφο και έναν γιο.

Ο τραγουδιστής τόνισε ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS/HIV αξίζουν την ίδια αγάπη, συμπόνια και σεβασμό με εκείνη που έλαβε ο ίδιος όταν «έπιασε πάτο». «Πρέπει να αντικαταστήσουμε την ντροπή με την αγάπη», είπε χαρακτηριστικά ο Elton John, προσθέτοντας πως κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω.

Παράλληλα, ο δημοφιλής τραγουδιστής προέτρεψε το κοινό να δώσει τέλος στην ομοφοβία, το μίσος, και το στιγματισμό ανθρώπων που έχουν AIDS. Ο ίδιος προσέθεσε πως η πρόληψη, θεραπεία, κλινική έρευνα και ο εμβολιασμός είναι απαραίτητα στη μάχη κατά της αρρώστιας αυτής.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, ξεκίνησε τις εργασίες του την Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Συμμετέχουν συνολικά 25.000 άνθρωποι από 190 χώρες, με την ελπίδα ότι θα δώσουν μια νέα ώθηση στη μάχη για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια που το παγκόσμιο συνέδριο για το AIDS διεξάγεται στις ΗΠΑ. Το 1990 η χώρα είχε απαγορεύσει την είσοδο οροθετικών στο έδαφός της, ένα μέτρο που αναίρεσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Σήμερα υπολογίζεται ότι 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του ιού HIV. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ στα τέλη του 2011 περισσότερα από 8 εκατομμύρια άνθρωποι λάμβαναν αντιρετροϊκά φάρμακα στις φτωχές χώρες, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 54% των 15 εκατομμυρίων φορέων της ηπείρου.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο οι φορείς υπολογίζονται στα 35 εκατομμύρια και από αυτούς το 97% ζει σε φτωχές χώρες.

πηγή: tvkosmos.gr/news.pathfinder.gr

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!