Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τάσσετε κατά των LGBT διακρίσεων στην Ρωσία

06/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Μία μέρα πριν την έναρξη των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έκανε αναφορές στην ομιλία του σχετικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των LGBT ανθρώπων που ζουν στη χώρα.

Συγκεκριμένα σε ομιλία του στην ΔΟΕ είπε: «Πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας κατά των επιθέσεων εναντίον λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών και ερμαφρόδιτων. Πρέπει να εναντιωθούμε στις συλλήψεις, τη φυλάκιση και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν». «Το μίσος κάθε είδους δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα» και συμπλήρωσε ακόμα «πολλοί επαγγελματίες αθλητές, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, καταφέρονται εναντίον της προκατάληψης. Γνωρίζω ότι η Παράγραφος 6 του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη αναφέρει την αντίθεση της ΔΟΕ σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης»

Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για άλλη μια φορά προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν περιστατικά διακρίσεων κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων αλλά σίγουρα κανένας επισκέπτης δεν θα έχει το δικαίωμα να εκφραστεί ελεύθερα μπροστά σε ανήλικο.

Ωστόσο μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ο κύριος Πούτιν ότι πέρα από τα δικαιώματα των επισκεπτών, υπάρχουν και οι πολίτες της Ρωσίας που καταπατούνται καθημερινά τα δικαιώματα τους και για τον λόγο αυτό έχουν ξεσηκωθεί άνθρωποι από όλες τις μεριές του κόσμου. Γιατί δυστυχώς ο νόμος θα εφαρμόζετε και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!