Ουγκάντα: Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου συνελήφθη για gay sex

18/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουγκάντα συνελήφθη και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της χώρας, περιμένοντας να περάσει από δίκη για την κατηγορία του ομοφυλοφιλικού έρωτα.

Ο Chris Muribu συνελήφθη το πρωινό της περασμένη Κυριακής, επειδή επιδόθηκε σε ερωτικές περιπτύξεις με μέλος της ομάδας του, τον περασμένο χρόνο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Judith Nabakooba, επιβεβαίωσε  το περιστατικό χωρίς όμως να ανακοινώσει πότε θα διεξαχθεί η δίκη.

Έστειλε επίσης έκκληση σε όλους όσους έχουν «σοδομιστεί» από τον Muribu, να κάνουν το βήμα και να παρουσιάσουν στοιχεία στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα στην Καμπάλα.

Πέρυσι, η καθημερινή «κίτρινη» εφημερίδα Red Pepper κυκλοφόρησε στο εξώφυλλο της ορισμένες φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου με τον τίτλο: «Απίστευτο ! Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου «σοδομίζει» τους παίχτες του- σοκαριστικές φωτογραφίες».

Οι φωτογραφίες αυτές απεικόνιζαν τoν Muribu σε στιγμές πρωκτικού σεξ με έναν νεαρό παίχτη.

Οι λεζάντες των φωτογραφιών είχαν φυσικά ως στόχο να σκανδαλίσουν και να εγείρουν την οργή του συντηρητικού πληθυσμού.

«Επαγγελματίας στη δουλειά του: Ο Muribu περιποιείται τα οπίσθια αυτού του αγοριού».

Η ταυτότητα του νεαρού άνδρα παραμένει πάντως άγνωστη, μιας και οι φωτογραφίες δεν μπορούν να πιστοποιήσουν την ταυτότητα του.

Το συγκεκριμένο εξώφυλλο είχε κάνει μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα η εφημερίδα να το διατηρήσει για δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Gay Star News», ο αφρικανός LGBTI ακτιβιστής, Denis Nzioka, δήλωσε ότι «το το όλο σκηνικό ήταν σχεδιασμένο για προκαλέσει το ηθικό μένος σχετικά με αυτό θεωρείται το προπύργιο του ανδρικού αθλητικού πνεύματος- την κορυφαία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας».

Η ιστορία μοιάζει αρκετά με αυτή του 65χρονου Βρετανού που διέμενε στη Ουγκάντα, Bernard Randal, ο οποίος αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες με αφορμή την κυκλοφορία κάποιων «άσεμνων φωτογραφιών» από την ίδια εφημερίδα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ένας πρώην πολιτικός ξεκίνησε μια εκστρατεία για να υποστηρίξει το ξεχασμένο «Kill The Gay» νόμο.

Ενώ η Ουγκάντα ήδη τιμωρεί τον ομοφυλοφιλικό έρωτα με ισόβια κάθειρξη, ο νέος αυτός νόμος φέρνει στο προσκήνιο και την επιλογή της θανατικής ποινής.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!