Ομοφοβικές κωλοτούμπες #no_village_gr

06/09/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Με μεγάλη μας λύπη είδαμε την δεύτερη αντίδραση της Village στην επιστολή που απέστειλε το newsbomb που αφορά στην άκρως ομοφοβική ανάρτηση που είχε κάνει με τίτλο:

Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν!

(περισσότερες πληροφορίες και η αρχική ανακοίνωση της Village εδώ https://avmag.gr/35199)

Πριν σχολιάσω το οτιδήποτε παραθέτω τις δυο επιστολές, πρώτα από newsbomb προς Village και μετά ακολουθεί η απάντηση του Διευθυντή της Village.

 

Κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε την άκρως υπερβολική αντίδραση της εταιρίας σας, έναντι του πρώτου ενημερωτικού διαδικτυακού μέσου της χώρας με άλλοθι την ιδιαίτερη ευαισθησία σας στα θέματα περί ομοφυλοφιλίας.

Και μάλιστα, δεν αρκεστήκατε στο να αποστείλετε μια ανακοίνωση στο newsbomb.gr, παρά φροντίσατε, ώστε να την διασπείρετε σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα με εύκολα προβλεπόμενο απότοκο να βλάψετε την αξιοπιστία του μέσου.

Αυτό είναι προφανές από την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε η ίδια η ανακοίνωση, που συνειρμικά οδηγεί σε άλλες εποχές, καθώς βασικό επιχείρημα της Village είναι ότι το άρθρο ήταν ανυπόγραφο.

Δηλαδή, σε όλα τα sites που διαφημίζετε τις καμπάνιες σας, το σύνολο των άρθρων φέρουν υπογραφή;

Αλήθεια, αν ήταν ενυπόγραφο, τί θα άλλαζε; Θα οδηγούσατε στο απόσπασμα τον συντάκτη του;

Η στοχευόμενη κίνηση της εταιρίας σας γίνεται ακόμα πιο προφανής, καθώς καμία άλλη από τις αρκετές πολυεθνικές ή ελληνικές επιχειρήσεις, μεγαλύτερου βεληνεκούς της Village, δε δημιούργησε αντίστοιχο θέμα προσπαθώντας να λογοκρίνει ένα άρθρο. Ένα άρθρο που εκτός από τα 100 αρνητικά σχόλια τα οποία σας ευαισθητοποίησαν, είχε και άνω των 2000 LIKE, τα οποία μάλλον σας διέφυγαν. Και αυτοί οι 2000 συμπολίτες μας και συμπολίτες σας είναι.

Είναι σαφές για όλους όσοι ανάγνωσαν το άρθρο με τίτλο «Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν», ότι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία κατά της απρόκλητης προβολής και υπερέκθεσης προτύπων, τα οποία καλώς ή κακώς αποτελούν τη σημαντική μειοψηφία του συνολικού πληθυσμού της ανθρωπότητας.

Σε κανένα σημείο του το άρθρο δεν εξαπολύει επίθεση έναντι των ομοφυλοφίλων, ούτε εκφράζει ομοφοβικές απόψεις.

Στόχος του άρθρου και βεβαίως του site ήταν, είναι και θα είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειοψηφιών, όπως επιβάλει το επίπεδο πολιτισμού που μας διακρίνει, ποτέ όμως σε βάρος των σημαντικών πλειοψηφιών, οι οποίες βιώνουν έναν ιδιότυπο ρατσισμό τα τελευταία χρόνια και που όπως φαίνεται είναι εκείνες που έχουν πραγματική ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων τους

Με την ενέργειά σας αυτή καταλήξατε να πράττετε το ίδιο για το οποίο αδίκως βρεθήκαμε υπόλογοι. Στηλιτεύσατε δημοσίως και λογοκρίνατε ένα άρθρο που εκφράζει μια άποψη υποστηριζόμενη από μεγάλη μερίδα του λαού μας, επειδή διαφωνείτε με αυτήν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε η εταιρία Village να είχε την ίδια ευαισθησία σε μια σειρά από ζητήματα, όπως π.χ. τις αυτοκτονίες που διαπράχθηκαν και διαπράττονται εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία και προκλήθηκε κυρίως από τη φούσκα των μη εγγυημένων δανειοδοτήσεων που προκλητικά εξασφαλίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από ιδρύματα, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Δάνεια που, όπως αποδείχθηκε, πληρώνει ο ελληνικός λαός με το ίδιο του το αίμα!

3 ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τη Village:

-Είστε υπέρ της προκλητικής έκθεσης των συναισθηματικών εκδηλώσεων των ομοφυλοφίλων σε δημόσιους χώρους;

-Είστε σύμφωνοι με την ελευθερία του λόγου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όπως αυτές ορίζονται και προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ΕΣΔΑ;

-Η ευαισθησία σας εξαντλείται στο εν λόγω άρθρο και όχι στις σκηνές φρίκης από τα εγκλήματα στη Συρία, στην Αίγυπτο και το καθημερινό ελληνικό δράμα των αυτοκτονιών ελέω οικονομικής κρίσης και των αιτιών που την προκάλεσαν;

Το newsbomb.gr, που διακρίνεται για την ευαισθησία του στα θέματα που αφορούν στην κοινωνία, σας καλεί να επανορθώσετε δημοσίως το ατόπημα στο οποίο υποπέσατε, πιθανότατα υπό την πίεση κάποιων παραπόνων των οποίων γίνατε αποδέκτες (όπως βέβαια και πολλές ακόμα εταιρίες πιθανότατα), την οποία ο αρμόδιος συνεργάτης σας πιθανότατα δεν κατάφερε να διαχειριστεί επαρκώς.

Και επιπλέον σας καλούμε να ολοκληρώσετε τη διαφημιστική σας καμπάνια-την πρώτη που αποφασίσατε να ‘’τρέξετε’’ στα 3 χρόνια λειτουργίας του newsbomb.gr, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Με τιμή,

Η Συντακτική Ομάδα του Newsbomb.gr

 

Αγαπητοί κύριοι,

Είναι δεδομένο για εμάς ότι η αξιοπιστία ενός διαδικτυακού τόπου δεν κρίνεται από ένα μεμονωμένο δημοσίευμα, όπως ακριβώς και η αξιοπιστία μίας κινηματογραφικής εταιρείας δεν κρίνεται από μία μεμονωμένη απόφαση βασισμένη στο θυμικό.

Η διαφωνία μας με την πολιτική Πούτιν στο θέμα της ομοφυλοφιλίας είναι κάθετη, άρα και με το εν λόγω άρθρο, αυτό όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ερμηνευτεί ως συνολική μομφή προς το έγκυρο site σας, όπως μας κατηγορήσατε. Είναι δεδομένη η αξιοπιστία του site σας -η οποία άλλωστε πιστοποιείται καθημερινά από τις χιλιάδες των χρηστών που σας επισκέπτονται- και, επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε και εμείς την εμπιστοσύνη μας προς τη δημοσιογραφική σας δουλειά.

Από τη στιγμή που η συνεργασία μας είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές και από τη στιγμή που μας καλείτε εγγράφως να συνεχιστεί, έχουμε τη χαρά να απαντήσουμε καταφατικά. Με την ευχή, στο εξής κακοτοπιές να αποφεύγονται και από τις δύο πλευρές.

Με εκτίμηση

Για τη Village

Γιώργος Χριστοδούλου

Δ/νων Σύμβουλος

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Συντάκτική Ομάδα του Newsbomb η αξία ενός άρθρου μάλλον καθορίζεται από τα like και όχι από το περιεχόμενό του. Επίσης μάλλον αγνοεί πως όταν ένα ανυπόγραφο κείμενο εκφράζει πολιτική θέση (πόσο μάλλον όταν καταφέρεται εναντίον συγκεκριμένου πληθυσμού) και αναρτάται σε ένα μέσο ενημέρωσης (πόσο μάλλον το πρώτο όπως αναφέρουν) χωρίς άλλα σχόλια ή επιχειρηματολογία υπέρ ή κατά, αυτομάτως εκφράζει θέση του μέσου… Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η θέση που εξέφρασε είναι ομοφοβική. Και η αρχική αντίδραση της Village απόλυτα υγιής και άκρως δημοκρατική και λογική. Απλά πράγματα που δε τα αλλάζουν ούτε τα Like ούτε οι ανούσιες και αποπροσανατολιστικές απόπειρες επιχειρηματολογίας που παραθέτουν στην επιστολή τους. Στην οποία απροπό φτάνουν στο σημείο να ρωτήσουν αν “Είστε υπέρ της προκλητικής έκθεσης των συναισθηματικών εκδηλώσεων των ομοφυλοφίλων σε δημόσιους χώρους;“… Εξαιρετικό;

Δυστυχώς η απάντηση που ήρθε από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της village δεν ήταν καθόλου στο ίδιο πνεύμα λογικής και πολιτικής ορθότητας με την πρώτη αντίδραση της εταιρίας αλλά -κατά τη γνώμη μας- μια απόλυτα άκομψη απάντηση “μαθητή που τον μάλωσαν”, με επιχειρηματολογία τύπου “ο σκύλος μου έφαγε το τετράδιο” που καταλήγει να αναγνωρίζει την “αξιέπαινη” δημοσιογραφική δουλειά της ιστοσελίδας.

Αλλά θα μου επιτρέψετε κύριε Διευθυντά: Η αξιοπιστία μιας ενημερωτικής σελίδας κρίνεται ΚΑΙ από ένα ανυπόγραφο και μεμονωμένο και σχεδόν φασιστικό (τουλάχιστον σε ότι αφορά στην παρακίνηση) δημοσίευμα. Όπως και μια κυβέρνηση μπορεί να κριθεί από έναν ομοφοβικό ή φασιστικό νόμο, θέση ή περιστατικό. Απλή λογική που οι λόγοι που σας οδήγησαν να γράψετε την επιστολή φαίνεται να την αγνοούν και οι υπάλληλοι σας να έχουν.

Θα ήθελα απλά να καταλήξω με μια λέξη.

Κρίμα.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

 

ΥΓ: Φυσικά εννοείται πως το antivirus όσο η village διατηρεί αυτή την πολιτική δεν θα έχει καμία συνεργασία με την εταιρία.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!