Οι 76 χώρες όπου οι ομοφυλόφιλοι φυλακίζονται, μαστιγώνονται, θανατώνονται με δημόσιο λιθοβολισμό

19/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Είναι παράνομο να είναι κανείς ομοφυλόφιλος σε 76 χώρες.
Με ποινές που κυμαίνονται από την επιβολή προστίμων σε σύντομες ή δια βίου ποινές φυλάκισης, μέχρι σκληρή εργασία, αναγκαστική ψυχιατρική θεραπεία, εξορία, μαστίγωμα, αλλά και θάνατο με δημόσιο λιθοβολισμό.
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας και η ρωσική προπαγάνδα είναι η κορυφή του παγόβουνου για μια ευρύτερη και περίπλοκη συζήτηση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε όλο τον κόσμο.
Τον Μάιο του 2013, η Διεθνής Ενωση Ομοφυλοφίλων (ILGA), κυκλοφόρησε μια μελέτη 110 σελίδων, έναν οδηγό για το τι υφίστανται οι γκέι σε κάθε χώρα.


Ιδού κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των Ταλιμπάν, η σεξουαλική δραστηριότητα ιδίου φύλου επέσυρε τη θανατική ποινή. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί με ποινή πια, την πολυετή φυλάκιση.
AΝΤΙΓΟΥΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΤΑ
Ο σοδομισμός, «ένας κοινός όρος για σχέσεις ιδίου φύλου στην Καραϊβική», επισύρει πιθανή 15ετή ποινή φυλάκισης
MΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 377 του ποινικού κώδικα του Μπαγκλαντές: «Οποιος έχει εθελοντική σαρκική επαφή με άνθρωπο, γυναίκα, ή ζώο, θα πρέπει να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή φυλάκιση έως δέκα έτη».
ΜΠΑΡΜΠΕΙΝΤΟΣ
Σύμφωνα με το νόμο, ο ομοφυλόφιλος κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη. Η μικρότερη ποινή για «σοβαρή απρέπεια» είναι δέκα χρόνια.
ΜΠΕΛΙΖ
Το σεξ με άτομο του ίδιου φύλου θεωρείται «αφύσικο έγκλημα» στο Μπελίζ και επισύρει δέκα έτη φυλάκισης.
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εκτός από τις ποινές φυλάκισης για «άσεμνες» (έως δέκα έτη) παραβιάσεις (μέγιστο 25), στο νησί εφαρμόζεται και …θεραπεία. «Αν το δικαστήριο το κρίνει, μπορεί να διατάξει ότι ο καταδικασθείς να εισαχθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο για θεραπεία», λέει ο νόμος.
ΓΚΑΝΑ
Το 2011, ο υπουργός Πολ Εβανς Αϊντο ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γκάνας να εντοπίσουν και να συλλάβουν όλους τους γκέι και τις λεσβίες. Ακόμα και θρησκευτικές προσωπικότητες στην Γκάνα έχουν καταδικάσει την ομοφυλοφιλία και ο ποινικός κώδικας της χώρας, όπως τροποποιήθηκε το 2003, θεωρεί «αφύσικη σαρκική επαφή» την ομοφυλοφιλία και την χαρακτηρίζει πρώτου βαθμού κακούργημα.
ΙΡΑΝ
Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε δηλώσει το 2007 σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια ότι «στο Ιράν δεν έχουμε ομοφυλόφιλους». Οι άνδρες που έχουν καταδικαστεί για σοδομισμό – ορίζεται βάσει του ισλαμικού ποινικού κώδικα του 1991 ως «σεξουαλική επαφή με έναν άνδρα» – αντιμετωπίζουν το θάνατο, η μέθοδος του οποίου καθορίζεται από τη Σαρία.
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Ποινικός κώδικας Μαλαισίας: «Όποιος εθελοντικά διαπράττει σαρκική επαφή κατά τη φύση, τιμωρείται με φυλάκιση που μπορεί να επεκταθεί σε 20 χρόνια και πρέπει επίσης να μαστιγωθεί.
ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ
Η Μαυριτανία είναι μία από τις τέσσερις αφρικανικές χώρες όπου ιδίου φύλου σχέσεις μπορούν να οδηγήσει σε θανατική ποινή. Σύμφωνα με το άρθρο 308, «κάθε ενήλικος μουσουλμάνος που διαπράττει μια άσεμνη πράξη ή μια πράξη ενάντια στη φύση με ένα άτομο του φύλου του θα αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου με δημόσιο λιθοβολισμό».
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Οι Μαλδίβες ακολουθούν Σαρία. Οι λεσβίες τιμωρούνται με κατ ‘οίκον περιορισμό για εννέα μήνες έως ένα χρόνο. Οι άνδρες γκέι εξορίζονται για εννέα μήνες ή ένα χρόνο ή μαστιγώνονται μέχρι 30 χτυπήματα.

πηγή

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!