Οι «μοναχικές» διαδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη

06/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Με «ατομικές» διαμαρτυρίες  υποδέχθηκαν τους αρχηγούς κρατών που επισκέφθηκαν την Αγία Πετρούπολη, στα πλαίσια της διάσκεψης των G20, οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στόχος τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την ομοφοβική πολιτική της Ρωσίας. Επειδή όμως αυτού του είδους οι μαζικές διαμαρτυρίες έχουν απαγορευτεί δια νόμου και συχνά οδηγούν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, οι ακτιβιστές επέλεξαν να διασκορπιστούν σε διάφορα σημεία της πόλης και να διαδηλώσει ο καθένας μόνος του.

Η Natalya Tsymbalova, η οποία συμμετείχε, δήλωσε ότι στόχος της ήταν να διαμαρτυρηθεί ενάντια «στη διακρίσεις των σεξουαλικών μειονοτήτων, στη νόθευση των εκλογών, στην πίεση προς τις ΜΚΟ, στην παραβίαση  της ελευθερίας της δημόσιας συνέλευσης».

Καθώς διαδήλωνε κουβαλούσε μια αυτοσχέδια αφίσα που έγραφε ότι η αξίωση του Putin ότι οι gay δεν πέφτουν θύματα διάκρισης από το νόμο που απαγορεύει την προώθηση των μη σεξουαλικών νόμων, είναι αναληθής.  

Έγραφε επίσης: «Η διάκριση υπάρχει. Μιλήστε δυνατά για τη Ρωσία».

Αν και η αστυνομία προχώρησε στον έλεγχο των «μοναχικών διαδηλωτών, κανένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!