Ξεκίνημα σήμερα για τους Πρωτάρηδες

18/08/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Αν επιστρέψατε από τις διακοπές, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση για σήμερα και τις επόμενες μέρες.

«Οι Πρωτάρηδες»… η κινηματογραφική πρόταση του Antivirus γι αυτό το μήνα, κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σήμερα Πέμπτη!

Πού μπορείτε να την δείτε;

Στην Πλάκα, στο Cine Paris
στους Αμπελόκηπους, στον κινηματογράφο Άνεσις
στο Χαλάνδρι, (Μαργαρίτα),
στην Χλόη, στην Κηφισιά,
στο Σινέ Φλοίσβος (Πάρκο Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο)
και στον κινηματογράφο Odeon Γλυφάδα.

Και οι 6 αίθουσες είναι θερινές!

Οι Πρωτάρηδες: Μια σχεδόν αληθινή ιστορία

Πως θα αντιδρούσες αν μια μέρα ο 75χρονος πατέρας σου, σου ανακοίνωνε πρώτον πως πάσχει από καρκίνο και δεύτερον πως είναι ομοφυλόφιλος και έχει σχέση με έναν αρκετά νεότερο του άντρα; Αυτός είναι ο κεντρικός κορμός της ταινίας “Οι Πρωτάρηδες (Beginners)”, με πρωταγωνιστές τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και Κρίστοφερ Πλάμερ, στους ρόλους του γιου και του gay μπαμπά αντίστοιχα.

Δίπλα τους η Μελανί Λοράν από το “Inglourious Basterds”, στον ρόλο της Άννα, της συντρόφου του Όλιβερ (Μακ Γκρέγκορ) και ο Γκόραν Βίσνιτς, ως ο νεαρός φίλος του Χαλ (Πλάμερ). Μην ξεχάσουμε βέβαια τον Άρθουρ, τον πιστό σκύλο της οικογένειας, ένα αξιολάτρευτο Τζακ Ράσελ Τεριέ που θα κλέψει καρδιές.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι ο Μάικ Μιλς, σκηνοθέτη του φεστιβαλικού “Thumbsucker”, με τους Τίλντα Σουίντον και Λου Τέιλορ Πούτσι. Ο Μιλς είναι, επίσης, γραφίστας και σκηνοθέτης μουσικών κλιπ. Δικές του δουλειές είναι τα “All I Need” και “Sexy Boy” των Air, το ‘Run On” του Moby κλπ.

Το αξιοσημείωτο με τους “Πρωτάρηδες” του Μιλς είναι ότι η ταινία είναι περίπου αυτοβιογραφική. Οι γονείς του σκηνοθέτη παντρεύτηκαν το 1955. Μάλιστα η μητέρα του γνώριζε από την αρχή για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του άνδρα της. Όταν εκείνη απεβίωσε, ο μπαμπάς αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή και ανακοίνωσε στον γιο του, την σεξουαλικότητα του. Άρχισε να ζει την ζωή που τόσα χρόνια καταπίεζε. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, ήταν πιο συναισθηματικός και ζωντανός, όσο ποτέ άλλοτε. Βούτηξε στην κυριολεξία στην gay κουλτούρα της Σάντα Μπάρμπαρα όπου και διέμενε. Για τον Μιλς, ήταν περίεργο μεν, αλλά πολύ ενδιαφέρον, να ξανά-ανακαλύπτει στην ουσία τον μπαμπά του.

Παρότι η ταινία μιλάει -μεταξύ άλλων- για την αρρώστια και τον θάνατο, στον πυρήνα της είναι μια ιστορία για νέα ξεκινήματα και για αλλαγές, για το πόσο αστεία μπορεί να είναι η ζωή ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές. Είναι μια ταινία μελαγχολική και ταυτόχρονα αισιόδοξη, τρυφερή και ειλικρινής.

“Οι Πρωτάρηδες” έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, τον Σεπτέμβρη του 2010. Έχουν κερδίσει κολακευτικά σχόλια από κριτικούς και κοινό, όπου κι αν έχουν προβληθεί.

Τι έγραψε ο ξένος τύπος;

Observer:
Εξαιρετικά συγκινητική και αστεία. Ερμηνείες χωρίς ψεγάδια.

Daily Mirror:
Αστεία, χαριτωμένη, ανθρώπινη. “Οι Πρωτάρηδες” είναι ένα μικρό διαμάντι.

Guardian
Μια ταινία με υγειές IQ. Θα μπορούσε να είναι μια εξαίρετη ιδέα για date movie.

New York Post
Δυνατές ερμηνείες… μια ταινία που θα αγαπήσετε.

New York Times
Εξαίρετες ερμηνείες, ειδικά από τους Κρίστοφερ Πλάμερ και Μελανί Λοράν.

Wall Street Journal
Το μείγμα κωμικών, αισιόδοξων και στενόχωρων στοιχείων της ταινίας, θα μπει μέσα σας και θα μείνει στη μνήμη σας για καιρό!

Variety
Μια βαθιά συναισθηματική και αφοπλιστικά προσωπική ταινία

Beginners Trivia:

“Οι Πρωτάρηδες” αποτελούν την δεύτερη δουλειά του Κρίστοφερ Πλάμερ, όπου υποδύεται έναν gay ή αμφιφυλόφιλο χαρακτήρα. Το 1980 πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία “The Shadow Box”, υποδυόμενος τον Μπράιαν, έναν bisexual Άγγλο καθηγητή. Σκηνοθετημένη από τον Πολ Νιούμαν, η ταινία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεταινίας ή μίνι σειράς.

Όσο για τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, ούτε κι αυτός είναι άγνωστος σε ταινίες με gay θεματολογία. Μόλις πέρυσι, συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία, “I Love You Phillip Moris”, ως ένα ιδιόμορφο, αλλά αξιαγάπητο gay ζευγάρι.


ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ – ελληνικοί υπότιτλοι trailer (THE… by myfilm-gr




Δες και αυτό!