Πολύ δυνατό άνοιγμα για τους Πρωτάρηδες

22/08/2011
antivirus magazine διαφήμιση

6.500 εισιτήρια έκοψαν οι Πρωτάρηδες τις τέσσερις πρώτες μέρες προβολής τους στις ελληνικές αίθουσες.

Κι αν σας φαίνονται λίγα, να σας πούμε πως η ταινία προβάλλεται σε 6 μόνο αίθουσες.

Είναι ο αδιαφιλονίκητος κερδισμένος της εβδομάδας, με τον καλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων ανά αίθουσα.

Μπροστά του σε εισιτήρια, μόνο η Κάμερον Ντίαζ και το Bad Teacher, με 14.000 εισιτήρια, αλλά σε 43 αίθουσες πανελλαδικά.

Στην ταινία ο Χαλ (Κρίστοφερ Πλάμερ), στα 75 του, αποφασίζει να ανακοινώσει στο γιο του, Άρθουρ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) πως είναι ομοφυλόφιλος και πως έχει σχέση με έναν αρκετά νεότερο του άνδρα.

Με τον Μάικ Μιλς να παίρνει δυνατές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του, τον Κρίστοφερ Πλάμερ να ξεχωρίζει με μια αισιόδοξη και γλυκόπικρη ερμηνεία, οι “Πρωτάρηδες” είναι η καλύτερη επιλογή για σινεμά τις επόμενες μέρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει τόσο καλά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια και απλότητα τη σχέση μπαμπά και γιου, μια σχέση που ξέρεις από τα πρώτα λεπτά πως δε θα έχει καλό τέλος, εξαιτίας της μάχης του Χαλ με τον καρκίνο.

Και όπως γίνεται πάντα με την απώλεια, το καλύτερο φάρμακο είναι ο χρόνος και η αγάπη…

Για τον Χαλ, η αγάπη προσωποποιείται στην Άννα (Μελανί Λοράν), μια κοπέλα που θα μπει στη ζωή του και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον χαμό του μπαμπά του και την ίδια στιγμή, να επεξεργαστεί τα τελευταία χρόνια που πέρασε μαζί του, περίοδο που τους έφερε πολύ πιο κοντά από ποτέ.

Ταυτόχρονα, η γνωριμία τους, θα τους βοηθήσει να δουλέψουν τις δικές τους ανασφάλειες και τη φοβία της οικειότητας, που τους έχει κάνει διστακτικούς, στο να ανοιχτούν και να βάλουν κάποιον άλλο στη ζωή τους.

Το καλύτερο με τους “Πρωτάρηδες” -και αισιόδοξο μήνυμα για όλους- είναι η πεποίθηση πως δεν υπάρχει όριο για νέα ξεκινήματα… αρκεί μόνο να έχεις κότσια και τη διάθεση να μην τα παρατήσεις.

Antivirus verdict: ***1/2




Δες και αυτό!