Μόδα : Ο Nicolas Ghesquière νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton

04/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το είχαμε προβλέψει και είναι πλέον γεγονός. Ο σχεδιαστής Nicolas Ghesquière είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton, μετά την αποχώρηση του αγαπημένου μας Marc Jacobs. ( διαβάστε το σχετικό μας άρθρο εδώ ). Οι φήμες από τη πρώτη στιγμή της αποχώρησης του επί δεκαέξι χρόνια καλλιτεχνικού διευθυντή Marc Jacobs, ήθελαν τον πρώην σχεδιαστή του Balenciaga Nicolas Ghesquière τα ηνία με σκοπό να δώσει ώθηση στα δερμάτινα αξεσουάρ Louis Vuitton.

Οι φήμες για τον Ghesquière, του οποίου η θητεία ως καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balenciaga έληξε στις 5 Νοεμβρίου 2012 ( διαβάστε το σχετικό μας άρθρο εδώ) και ύστερα από 15 χρόνια θητείας στον οίκο, είχαν οργιάσει το τελευταίο διάστημα στο διεθνή τύπο.

“O Louis Vuitton αποτελούσε πάντοτε για μένα το απόλυτο σύμβολο της πολυτέλειας , την καινοτομία και την εξερεύνηση . Πρόκειται για μια τεράστια τιμή και από η αποστολή που μου ανατέθηκε επίσης. Είμαι περήφανος που ενώνω το όνομα μου με την ιστορία αυτού του ιστορικού και σημαντικού οίκου και συμμερίζομαι τις αξίες και το όραμα του . Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα . Μαζί θα οικοδομήσουμε το μέλλον του οίκου , διατηρώντας παράλληλα τη διάσημη κληρονομιά της », δήλωσε ο Nicolas Ghesquière. Ο Nicolas Ghesquière θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές και θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας τον Μάρτη του 2014 .

Αφού εργάτηκε αρχικά με τον Jean Paul Gaultier (1990 εώς και το 1992) ενώ το 1997 ο σχεδιαστής είχε ενταχθεί στον οίκο μόδας Balenciaga σε ηλικία μόλις 25 ετών . Πιστώνεται με την αναβίωση του οίκου μόδας , ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα απο το 1968 , μετά την απόχώρη του ιδρυτή της Cristóbal Balenciaga .

Ο Nicolas Ghesquière το 2001 στη Νέα Υόρκη είχε βραβευτεί ως ο “Designer της Χρονιάς“, ενώ είχε κερδίσει το πιο πολυπόθητο βραβείο της μόδας με αντιπάλους τους Karl Lagerfeld και Alexander McQueen. Πιο πρόσφατα το περιοδικό TIME τον είχε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 2005, ενώ η αμερικανική Vogue τον έχει χαρακτηρίσει ως «τον πιο περιζήτητο και επιδραστική φιγούρα της μόδας» .

Ταυτότητα

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος από το τεύχος 33. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη.

Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!