Μεγάλες επιχειρήσεις καλούν τις χώρες με ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όσους ζουν με HIV να αλλάξουν πολιτική

25/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Οι πρόεδροι των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρειών, μεταξύ των οποίων εταιρείες όπως Levi Strauss & Co., The Coca-Cola Company, Johnson & Johnson, the National Basketball Association (NBA) καθώς Virgin Unite, καλούν τις 46 χώρες με περιορισμούς εισόδου στο έδαφος τους σε πολίτες που ζουν με HIV/AIDS να αλλάξουν πολιτική και να καταργήσουν οποιαδήποτε απαγόρεψη.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, ξεκίνησε τις εργασίες του την Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/7/2012.

Περισσότεροι από 20 πρόεδροι πολυεθνικών εταιρειών υπογράψαν  την υπόσχεση ότι θα αντιταχθούν στους περιορισμούς που σχετίζονται με τον ιό HIV , περιορισμούς που αφορούν την είσοδο, παραμονή και διαμονή, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω νομοθεσίες και πολιτικές δεν είναι μόνο διακρίσεις, αλλά δημιουργούν προβλήματα και για τις επιχειρήσεις.

Την υπόσχεση υπογράψαν : Access Bank Plc, Aetna, Anglo American plc, BD, BET Networks, Bristol-Myers Squibb Company, The Coca-Cola Company, Gap Inc., Getty Images, Gilead Sciences, Inc., H&M Hennes & Mauritz AB, HEINEKEN NV, Hub One International Company Ltd., Johnson & Johnson, Kenneth Cole Productions, Levi Strauss & Co., Merck & Co., Mylan, National Basketball Association (NBA), Nordstrom, Inc, OraSure Technologies, Inc., Vestergaard Frandsen, Virgin Unite, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της MTVN International.

Ο Bergh Chip πρόεδρος της Levi Strauss & Co.,  ήταν ο πρώτος που υπέγραψε το κείμενο πριν κάνει τη δήλωση ” Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί οι οποίοι σχετίζονται με τον ιό HIV έχουν συνέπειες και πλήτουν όχι μόνο στα άτομα αλλά και τις επιχιειρήσεις. Στο σημερινό ανταγωνιστικό τοπίο όπου τα παγκόσμια επιχειρηματικά ταξίδια είναι απαραίτητα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να στείλουμε το ταλέντο που διαθέτει τις δεξιότητες, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ζητάμε από τις χώρες  με αυτούς τους περιορισμούς να τους ακυρώσουν  αμέσως.”

Το κείμενο υπογράψαν :

Aigboje Aig-Imoukhuede, Group Managing Director/CEO, Access Bank Plc

Mark Bertolini, Chairman, CEO and President, Aetna

Cynthia Carroll, Chief Executive, Anglo American plc

Vincent A. Forlenza, Chairman of the Board, CEO and President, BD

Debra Lee, Chairman & CEO, BET Networks

Lamberto Andreotti, CEO, Bristol-Myers Squibb Company

Muhtar Kent, Chairman of the Board and CEO, The Coca-Cola Company

Glenn K. Murphy, Chairman and CEO, Gap Inc.

Jonathan D. Klein, CEO and Co-Founder, Getty Images

John C. Martin, PhD, Chairman and CEO, Gilead Sciences, Inc.

Karl-Johan Persson, CEO, H&M Hennes & Mauritz AB

Jean-François van Boxmeer, Chairman of the Executive Board/CEO, HEINEKEN NV

Bong Yong Dam, CEO, Hub One International Company Ltd.

Alex Gorsky, CEO, Johnson & Johnson

Kenneth Cole, Chairman and Chief Creative Officer, Kenneth Cole Productions

Chip Bergh, President & CEO, Levi Strauss & Co.

Kenneth C. Frazier, Chairman, President & CEO, Merck & Co.

Heather Bresch, CEO, Mylan

David J. Stern, Commissioner, National Basketball Association (NBA)

Blake Nordstrom, President, Nordstrom, Inc.

Douglas A. Michels, President & CEO, OraSure Technologies, Inc.

Mikkel Vestergaard Frandsen, CEO, Vestergaard Frandsen

Richard Branson, Founder, Virgin Unite

William H. Roedy, AIDS Activist and former Chairman, MTVN International

 

Πηγή : UNAIDS

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!