Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάϊλι – Άρωμα παλιού, καλού σινεμά

09/02/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Οι βιβλιοκριτικοί το θεωρούν το καλύτερο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, ενώ πίσω από τις κάμερες συναντούμε τον Σουηδό Τομάς Άλφρεντσον, ανερχόμενο σκηνοθέτη, δημιουργό του σπουδαίου “Άσε το Κακό να Μπει”. Αναφερόμαστε στο κατασκοπικό θρίλερ, “Κι ο Κλήρος έπεσε στον Σμάιλι”, μιας από τις καλύτερες ταινίες της φετινής σαιζόν.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘70, την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και στον “κρυφό” πόλεμο των βρετανικών και ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Στο κινηματογραφικό σκάκι του Άλφρεντσον πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα των Βρετανών ηθοποιών, με πρωταγωνιστή έναν εξαιρετικό Γκάρι Όλντμαν, στο ρόλο του Σμάιλι, ο οποίος αναλαμβάνει να βρει τον τυφλοπόντικα (αλλιώς και mole) μεταξύ των Βρετανών συναδέλφων του. Δίπλα του σπουδαίοι ηθοποιοί, όπως οι Κόλιν Φερθ, Τζον Χερτ, Τομ Χάρντι και Μαρκ Στρονγκ.

Το “Tinker, Tailor, Soldier, Spy” είναι μια ταινία που αγαπάει το σινεμά και αυτό θα το διαπιστώσετε σε όλες τις μικρές της λεπτομέρειες. Ο Άλφρεντσον παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας, ατμόσφαιρας και αφηγηματικής μαεστρίας.

Η ταινία είναι υποψήφια για τρία Όσκαρ, Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Γκάρι Όλντμαν, Μουσικής για το εξαίρετο soundtrack του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας και Διασκευασμένου Σεναρίου, για τους Μπρίτζετ Ο’ Κόνορ και Πίτερ Στρόγκαν.

Ξεκινάει να προβάλλεται από σήμερα στους κινηματογράφους Αττικόν Cinemax, Κηφισιά Cinemax και στα Village Cinemas, στο Mall (Αίθουσα Europa).

Για τους booklovers, το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τον Καστανιώτη.




Δες και αυτό!