Ιταλία: Eκλογή ετεροφυλόφιλου πρόεδρου σε ΛΟΑΤ οργάνωση

14/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η οργάνωση Arcigay της πόλης Bari της Ιταλίας, που υπερασπίζεται τα ΛΟΑΤ δικαιώματα , εξέλεξε ως νέο της πρόεδρο έναν ετεροφυλόφιλο.

Πρόκειται για τον Francesco Brollo ( στη φωτογραφία ), τριάντα επτά ετών, σκηνοθέτη, πατέρα ενός μικρού κοριτσιού, ο οποίος εξελέγει με τη στήριξη του Enrico Fusco, πρώην πρόεδρου και ιστορικού στελέχους της οργάνωσης.

«Είμαι σε ανοικτό διάλογο με όλους, δεν πιστεύω σε κλειστές κοινότητες και ομάδες. Με αυτή την λογική θα δώσω την μάχη μου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων», δήλωσε ο Brollo.

Μέρος των μελών της Arcigay του Bari, όμως, δεν δέχθηκε με ενθουσιασμό την εκλογή του. Η εκλογή του αποτελεί «πρόκληση», υποστηρίζουν αρκετά μέλη της οργάνωσης

H Viviana Loprieno, της ΛΟΑΤ οργάνωσης «Between» δήλωσε « Είμαι σίγουρη ότι ο Brollo έχει τις ίδιες ευαισθησίες με εμένα στην καταπολέμηση των διακρίσεων» και συνεχίζει «θα καταλάβει τι νιώθει ένας gay, όταν τον χλευάζουν, μέσα στο δρόμο;».

Ο Aurelio Mancuso, πρόεδρος της οργάνωσης Equality δήλωσε « Η εκλογή Brollo είναι σημαντική γιατί φέρνει έναν ετεροφυλόφιλο, έναν καλλιτέχνη, έναν άνθρωπο, στον αγώνα κατά της ομοφοβίας.  Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που να ήθελαν να αναλάβουν δράση σε μια ΛΟΑΤ οργάνωση όπως κάνει ο Brollo» και συνεχίζει « Πιστευω ότι είναι σημαντικό όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις διαφορές μας. Οι αγώνες για τα δικαιώματα, όπως το διαζύγιο και το δικαίωμα στην έκτρωση, υπάρχουν σήμερα γιατί ενώσαμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα, αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα του κάθε ένα μας. »

Ο Brollo, απαντά σε όσους αντέδρασαν αρνητικά στην εκλογή του ότι «όπως λέει και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Giorgo Napolitano, τα πλήρη δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ, δεν αφορούν μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μας αφορούν όλους» και συμπληρώνει « Η εκλογή μου αποτελεί πρόκληση ; Πρόκληση αποτελούν οι επιθέσεις που δέχονται νέοι άνθρωποι επειδή διαφέρουν. Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι το κράτος δεν παρέχει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες και όχι η εκλογή ενός ετεροφυλόφιλου στην Arcigay ».

O Brollo, έχει γεννηθεί στη Βενετία στη βόρειο Ιταλία, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Ρώμης κινηματογράφο και τηλεόραση αλλά αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Νότο, για να ζήσει με την σύντροφό του στο Bari. Στο παρελθόν έχει κερδίσει βραβείο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Lecce για ντοκυμαντέρ μικρού μήκους . Αυτή την περιόδο διδάσκει σκηνοθεσία σε λύκεια του Bari και ετοιμάζει το πρώτο του κινηματογραφικό έργο μεγάλου μήκους.

Antivirus Newsroom

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!