Η FEMEN στο πλευρό του gay γάμου στο Παρίσι

19/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο γυναίκεια οργάνωση FEMEN (femen.org) που έχει πρωτοστατήσει σε αρκετές διαδηλώσεις και έχει γίνει αμέτρητες φορές θέμα στις ειδήσεις (κυρίως για τον τρόπο που διαδηλώνουν) την Κυριακή 18 Νοεμβρίου τόλμησε να πάει κόντρα στους Χριστιανούς καθολικούς.

Την Κυριακή που μας πέρασε η καθολική εκκλησία παρέα με άλλες οργανώσεις (κυρίως ακροδεξιές) που εναντιώνονται στην ψήφιση του νόμου υπέρ του gay γάμου διοργάνωσαν μια πορεία διαμαρτυρίας. Λόγο τις πορείας αυτής αρκετές από τις οργανώσεις της gay κοινότητας της Γαλλίας αλλά και άλλες οργανώσεις όπως ήταν και η Femen που υποστηρίζουν τον νόμο αποφάσισαν να κάνουν μία διαφορετική πορεία δείχνοντας ότι η εκκλησία δεν μπορεί να επεμβαίνει στις νομοθετικές προτάσεις του κράτους.

Ντυμένες καλόγριες σε καλοκαιρινή σεζόν και όπως πάντα γυμνόστηθες οι κοπέλες της Femen δεν ντρέπονται και δεν φοβούνται να διεκδικήσουν το δίκαιο. Ένθερμες αλλά και απτόητες από τις τόσες μάχες που έχουν στο ιστορικό τους με τους αστυνομικούς αλλά και πολίτες που δεν θεωρούν σωστό τον τρόπο που διαδηλώνουν, ήταν παρών και μάχιμες.

Δυστυχώς κάποιοι από τους διαδηλωτές που τάσσονται κατά του νόμου δεν είναι και πολύ δημοκράτες με αποτέλεσμα να μην διστάσουν να χτυπήσουν σωματικά αλλά και λεκτικά τις διαδηλώτριες μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους.

Προφανώς οι τσαμπουκάδες χριστιανοί πίστευαν πως με την βία θα καταφέρουν να φιμώσουν τις διαδηλώτριες αλλά αντιθέτως βλέποντας το site τους σήμερα μόνο αυτό δεν κατάφεραν αφού οι ίδιες απαντάνε ότι θα επιστρέψουν για την συνέχεια του αγώνα.

Το video από την διαδήλωση των FEMEN στο Παρίσι.

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!