Η μόδα σχολιάζει τον πριγκιπικό γάμο στο Λονδίνο

29/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η τελετή του γάμου του πρίγκιπα William και της Catherine Middleton στο Αββαείο του Westminster στο κεντρικό Λονδίνο και οι νεόνυμφοι έφτασαν στο Buckingham. Οι καλεσμένοι -ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και μέλη βασιλικών οικογενειών, διασημότητες και αθλητές- είχαν λάβει από νωρίς στις θέσεις τους στο Αββαείο του Westminster και η τελετή και η πομπή ολοκληρώθηκαν χωρίς το παραμικρό απρόοπτο.

Το τμήμα μόδας του Antivirus, σας ενημερώνει πρώτο για τις λεπτομέρειες του γάμου και ειδικότερα για τα ρούχα και τα κοσμήματα, τόσο της νύφης όσο και επιλεγμένων καλεσμένων.

Το νυφικό

Το νυφικό της Catherine Middleton υπογράφει η Sarah Burton ου οίκου μόδας Alexander McQueen. Η δίδα Middleton επέλεξε το οίκο Alexander McQueen για την ομορφιά της δουλειάς του καθώς και τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών. Επιθυμία της νύφης ήταν να συνδυαστούν η παράδοση με το σύγχρονο ύφος του οικου McQueen. Η ίδια η δίδα Middleton συνεργάστηκε με την σχεδιάστρια Sarah Burton για το σχεδιασμό του νυφικού.

Το χρώμα του νυφικού ήταν ivory λευκό σατέν και ακατέργαστο μετάξι. Η ουρά είχε μήκος 2 μέτρα και 70 εκατοστά ενώ στο πίσω μέρος υπήρχαν 58 κουμπιά καλλυμένα με ακατέργαστο μετάξι. Η πανέμορφη γαλλική δαντέλα Chantilly είχε συνδυαστεί υπέροχα με αγγλική Cluny δαντέλα, φτιαγμένη στο χέρι ειδικά για το νυφικό. Όλα τα υπόλοιπα υφάσματα του νυφικού προέρχονται από Βρετανικές εταιρείες. Η επιλογή των υφασμάτων έγινε από τη σχεδιάστρια Sarah Burton και την όμάδα της.

Τα κοσμήματα

Το πέπλο ήταν φτιαγμένο στο χέρι με στρώματα από απαλό μεταξωτό τούλι ενώ στις άκρες είχε κεντημένα στο χέρι λουλούδια, κεντημένα από το Royal School of Needlework. Το πέπλο συγκρατούσε μια μοναδική τιάρα του οίκου Cartier, την οποία δάνεισε η Βασίλισσα στη δίδα Middleton για το γάμο. Η τιάρα είχε σχεδιαστεί από τον οίκο Cartier το 1936 και είχε αγοραστεί από τον Duke of York και μετέπειτα Βασιλέα George VI ( τον πατέρα της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ ) για τη Δούκισσα σύζηγο του (μετέπειτα Βασίλισσα Ελισάβετ , η μητέρα της σημερινής Βασίλισσας ) Την τιάρα είχε δωρίσει στην σημερινή βασίλισσα η μητέρα της για τα δέκαταόγδοα γεννέθλια της.

Τα σκουλαρίκια της νύφης ήταν του οίκου Robinson Pelham ( φωτογραφία ) σε λευκό χρυσό με pavé διαμαντιών. Το σχέδιο είναι εμπευσμένο από το οικόσημο της οικογενείας Middleton το οποίο έχει βελανίδια στο σχέδιο και συνδυάστηκαν υπέροχα με την τιάρα που φόραγε η δίδα Middleton. Τα σκουλαρίκια αποτελούν δώρο των γονέων της νύφης για την ημέρα του γάμου της. ( Ο οίκος κοσμημάτων Robinson Pelham έχει ιδρυθεί το 1996, από τις Kate Pelham Burn, Vanessa Chilton και Zoe Benyon. )

Στο χέρι με το οποίο κρατούσε την ανθοδέσμη, φορούσε το δακτυλίδι των αρραβώνων της, με το πανέμορφο ζαφείρι 18 καρατίων περιτριγυρισμένο από 14 διαμάντια ( σχεδιασμένο το 1981 από τον οίκο κοσμημάτων Garrard ) το οποίο ήταν το δακτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του πρίγκιππα William, Diana.

Τα τακούνια της νύφης σχεδίασε και κατασκεύασε στο χέρι ειδική ομάδα του οίκου Alexander McQueen με ιβουάρ satin και δαντέλα κεντημένη στο χέρι από το Royal School of Needlework.

Την επιμέλεια του χτενίσματος της νύφης είχαν ο James Pryce και ο Richard Ward, ενώ το μακιγιάζ ήταν της Mary Greenwell.

Τα παρανυφάκια φόραγαν ρούχα σχεδιασμένα από την Nicki Macfarlane για να ταιρίαζουν με το νυφικό φόρεμα.

Η βέρα

Ο πρίγκιπας William και η Catherine Middleton επέλεξαν τον οίκο Wartski, έναν οίκο κοσμημάτων της Ουαλίας από το 1865, για να σχεδιάσει τη βέρα της δίδος Middleton. Η βέρα κατασκευάστηκε με Ουαλικό χρυσό. Τον χρυσό έκανε δώρο η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ στον εγγονό της μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων του.

Δούκας και της Δούκισσα του Cambridge

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον εγγονό της πρίγκιπα William και την Catherine Middleton, για να τιμήσει τον γάμο τους, τον τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge.

Η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε φόρεμα και ημίπαλτο σχεδιασμένα από την Angela Kelly. Το καπέλο στο ίδιο χρώμα σχεδίασε η Angela Kelly. Η βασίλισσα φορούσε την κραφίτσα Queen Mary’s True Lovers Knot, της Βασιλικής συλλογής κοσμημάτων

Η δούκισσα της Κορνουάλης

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, Camilla, φορούσε φόρεμα σχεδιασμένο από την Anna Valentine, καπέλο του Philip Treacy, τακούνια του οίκου Jimmy Choo και clutch bag σχεδιασμένη από την Anna Valentine.

Η μητέρα της νύφης

Η μητέρα της νύφης κυρία Carole Middleton επέλεξε ένα sky blue wool crepe ημίπαλτο και ένα φόρεμα sky blue σε μετάξι shantung, σχεδιασμένα από την Catherine Walker. Το καπέλο της ήταν του οίκου Jane Corbett. Η μητέρα της νύφης, κυρία Carole Middleton φόραγε μενταγιόν και σκουλαρίκια με διαμάντια και τουρμαλίνες, ειδικά σχεδιασμένα για αυτήν από τον οίκο Robinson Pelham.

Η αδερφή της νύφης

Ο οίκος κοσμημάτων Robinson Pelham σχεδίασε επίσης τα σκουλαρίκια με διαμάντια της αδερφής της νύφης Philippa Middleton ( φωτογραφία ). Τα σκουλαρίκια είναι φτιαγμένα από λευκό χρυσό και στο κέντρο έχουν διαμάντια σε pear κοπή και γύρω τους pavé διαμαντιών, ενώ αναπαράγουν μοτίβο λουλουδιών για να ταιριάζει με τα λουλούδια τα οποία στόλιζαν τα μαλλιά της. Το φόρεμα της είναι σχεδιασμένο και αυτό από την Sarah Burton και τον οίκο Alexander McQueen.

Ο πατέρας και αδερφός της νύφης

Ο πατέρας της νύφης κύριος Michael Middleton, όπως και ο γίος του και αδερφός της νύφης κύριος James Middleton, φόραγαν ειδική καρφίτσα βασισμένη στο οικογενειακό οικόσημο, σχεδιασμένη από τον οίκο Robinson Pelham.

David και Victoria Beckham

Η Victoria Beckham επέλεξε να φορέσει στο πριγκιπικό γάμο, ένα navy blue ( και όχι μαύρο όπως σχολίασαν μερικοί δημοσιογράφοι ) φόρεμα το οποίο έχει σχεδιάσει η ίδια ( Victoria Beckham Fall 2011 ) με κατά παραγγελία τακούνια από τον διάσημο γάλλο σχεδιαστή Christian Louboutin και ένα καπέλο από το διάσημο σχεδιαστή καπέλων Philip Treacy. Ο David επέλεξε ένα κοστούμι της σειράς Ralph Lauren Purple Label, ασημένια μανικετόκουμπα και ένα καπέλο του Philip Treacy, για να δώσει ένα ακόμα πιο αγγλικό ύφος. Το χτένισμα του ήταν εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1920.

Elton John και David Furnish

Το διάσημο ζευγάρι επέλεξε morning suit ( το γνωστό στα γαλλικά Bonjour ) στους τόνους του γκρί. Μόνη χρωματική παρέμβαση η μωβ γραβάτα του Elton John.

Chelsy Davy

Η Chelsy Davy, σύντροφος του πρίγκιπα Harry, φόρεσε ένα φόρεμα της Alberta Ferretti και καπέλο της Victoria Grant.

Victoria της Σουηδίας

Η διάδοχος του Σουηδικού θρόνου έκανε εντύπωση με το φόρεμα Elie Saab.

Πρίγκπας Αλβέρτος του Μονακό και Charlene Wittstock

Το ζευγάρι, ο γάμος του οποίου θα γίνει τον Ιούλιο, ήταν μεταξύ των καλεσμένων, με την Charlene να φορά δημιουργία του οίκου Giorgio Armani.

 

Antivirus Newsroom

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!