Η μόδα καταπολεμά τον HIV

30/01/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το Dîner de la mode, το γεύμα της μόδας εναντίον του ιού του HIV, συγκεντρώνοντας 752.160 ευρώ για την Sidaction που το διοργανώνει.

Κάθε χρόνο, με το τέλος των collections στο Παρίσι, οι μεγάλοι οίκοι μόδας, οι μεγάλοι οίκοι κοσμημάτων και μαικήνες, υποστηρίζουν το ετήσιο γεύμα το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για την έρευνα κατά του HIV και τη βοήθεια φορέων και ασθενών.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 720 άτομα στο φιλανθρωπικό αυτό γεύμα οι οποίοι προσέφεραν 752.160 ευρώ για τους σκοπούς της Sidaction. Το 50% των χρημάτων θα χρηματοδοτήσουν την έρευνα ενώ τα υπόλοιπα θα χρηματοδοτήσουν τα προγράμματα του Sidaction στη Γαλλία και σε 31 υπό ανάπτυξη χώρες, όπου η Sidaction έχει προγράμματα, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας , Frédéric Mitterrand, και η υφυπουργός υγείας Nora Berra, προέδρευσαν της εκδήλωσης με τους σχεδιαστές Jean-Paul Gaultier, Jean-Charles Castelbajac και Jean-Claude Jitrois και με τις ηθοποιούς Catherine Deneuve, Emmanuelle Beart και Diane Kruger, ενώ συγκέντρωσε πλήθος επωνύμων. Το τραπέζι των 10 ατόμων κόστιζε φέτος 9.000 ευρώ.

Στη δημοπρασία που έγινε, ένα αυτοκίνητο το οποίο έφερε την υπογραφή του αγαπημένου Yves Saint Laurent και το οποίο είχε δημιουργήσει το 2003, πωλήθηκε για 9.500 ευρώ.

Το Γεύμα της Μόδας του 2010 είχε αποφέρει 728.000 ευρώ.

Η Sidaction ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία και για χρόνια σύντροφο του Yves Saint Laurent, Pierre Bergé και την ηθοποιό Line Renaud το 1994, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα κατά του ιού του HIV. Για πληροφορίες www.sidaction.org

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!