Η ΙΚΕΑ στην Ιταλία είναι « ανοιχτή σε κάθε οικογένεια»

15/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η σχέση της ΙΚΕΑ με τα ΛΟΑΤ άτομα είναι μακροχρόνια και γνωστή. Εδώ και χρόνια η γνωστή Σουηδική αλυσίδα δεν έχει πρόβλημα να κάνει διαφημίσεις ειδικά για το ΛΟΑΤ αγοραστικό κοινό. Η νέα της διαφήμιση για την κάρτα ΙΚΕΑ family δε μας κάνει να μένουμε με το στόμα ανοιχτό από την έκπληξη επειδή επεικονίζει ένα gay ζευγάρι. Αυτό το οποίο αποτελεί την έκπληξη είναι ότι η νέα της διαφήμιση με gay ζευγάρι να διαφημίζει την κάρτα της family και με το σλόγκαν « Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε οικογένεια» κυκλοφόρησε στην Ιταλία, όπου η αναγνώριση των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων είναι ακόμα ταμπού, ενώ ούτε λόγος για gay οικογένειες.

Η γνωστή Σουηδική αλυσίδα, επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή τη διαφήμιση, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την οργάνωση Parks. Η οργάνωση έχει ως στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης, περιλαμβάνοντας και διακρίσεις κατά ΛΟΑΤ ατόμων, σε μεγάλες εταιρείες.

Η νέα αυτή διαφήμιση έχει προκαλέσει σάλο στη γειτονική μας Ιταλία και αντιδράσεις όπως το άρθρο του δημοσιογράφου Andrea Indini, στην εφημερίδα Giornale , η οποία ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιταλου πρωθυπουργού και μεγιστάνα των ΜΜΕ, Silvio Berlusconi. Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες ότι στόχος της εταιρείας είναι να μιλάει ο κόσμος για αυτή και είναι καθαρά εμπορικός.

Εμείς θα πούμε απλά ότι την αγαπήσαμε τη νέα αυτή καμπάνια της ΙΚΕΑ και θα απαντήσουμε στα διάφορα ομοφοβικά άρθρα, αυτό το οποίο απάντησαν και πολλοί ιταλοί bloggers « Έλα, δε το ξέραμε ότι η διαφήμιση έχει ως στόχο να μιλάει ο κόσμος για αυτή. Εσείς το ξέρατε ; »

Πηγή : TETU

Δείτε και το διαφημιστικό σποτ της ΙΚΕΑ το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 στην Αυστρία και το οποίο αγαπούμε πολύ.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!