Η διεθνής ημέρα χρήσης προφυλακτικού είναι 13 Φεβρουαρίου

09/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Φεβρουάριος μας θυμίζει κυρίως τη γιορτή των ερωτευμένων, αφού ο καθολικός Άγιος Βαλεντίνος τα είχε καταφέρει καλά στη διάδοση του ονόματος του. Πέρα από την ημέρα του “έρωτα” υπάρχει άλλη μία “γιορτή” το Φεβρουάριο που βρίσκετε ακριβός μία σελίδα πίσω στο ημερολόγιο μας. Ο λόγος για την διεθνή ημέρα χρήσης προφυλακτικού που έχει καθιερωθεί στις 13 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο.

Το προφυλακτικό ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας καπότα παραμένει η Νο1 μέθοδός προφύλαξης στον κόσμο από τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) αλλά και τον HIV. Είναι κατασκευασμένα από latex και διαδόθηκαν στο ευρύ κοινό την δεκαετία του 30.

Φέτος η διεθνής ημέρα χρήσης προφυλακτικού θα εορταστεί στην Ελλάδα με μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σωστή χρήση του αλλά και με ενημέρωση για το ασφαλές σεξ. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Θετική Φωνή (σύλλογος οροθετικών Ελλάδος) μαζί με το Ath checkpoint με την συνεργασία του Aids Healthcare Foundation (AHF).
Η ενημέρωση θα γίνει με παράλληλες εκδηλώσεις σε επτά πόλεις, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη, την Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης και με την συνεργασία των: Colour Youth, Esn Kapa, Esn Tei Athens, Good as Yout(h), HOMOphonia-Thessaloniki Pride, Thessaloniki Pride, Blender και ΟΑΣΗ
Τέλος οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών και με την υποστήριξη των: ΟΛΚΕ, Athens Pride, Lesb Equal, ΛΟΘ, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Σύλλογος Διεμφυλικών, Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο, 10%, Antivirus, GayWorld και Ροζ Καφενείο.
Αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων σε κάθε πόλη στις  13/02/14:

Αθήνα
  • Από τις 9πμ έως 6μμ: Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV από το Ath Checkpoint (Κέντρο πρόληψης για τον HIV – www.athcheckpoint.gr) στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78) και στη Στέγη Συν-Αθηνά στην οδό Αθηνάς (Βαρβάκειος Αγορά).
  • Διανομή προφυλακτικών και εντύπων ενημέρωσης στις πλατείες: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Θησείο, Κεραμεικό και Κοραή σε συνεργασία με τις οργανώσεις Colour Youth, Esn Kapa, Esn Tei.
Θεσσαλονίκη
  • Από τις 9πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία Αριστοτέλους, ΑΠΘ, σταθμό ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικό σταθμό και παραλιακή σε συνεργασία με τις οργανώσεις Good as You(th), Thessaloniki Pride, HOMOphonia-Thessaloniki Pride.

Πάτρα

  • Από τις 10πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Γεωργίου σε συνεργασία με την οργάνωση Blender.

Ηράκλειο

  • από τις 10πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Λιονταριών.

Ιωάννινα

  • Από τις 2 μμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Πύρρου σε συνεργασία με την οργάνωση ΟΑΣΗ.

Ξάνθη

  • Από τις 10πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Δημοκρατίας.

Λάρισα

  • Από τις 10πμ έως 10μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού σε συνεργασία με το bar moshpit.
Video για την σωστή χρήση του προφυλακτικού από το lovecondoms.org




Δες και αυτό!