Ζήτησε και εσύ από την Coca-Cola να καταδικάσει τις πολιτικές μίσους της Ρωσίας

21/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σε λίγες μέρες τα στελέχη της Coca-Cola πρόκειται να αποφασίσουν σχετικά με τη στάση που πρόκειται να κρατήσει η εταιρεία κολοσσός απέναντι στη ομοφοβική συμπεριφορά της Ρωσίας, στα πλαίσια των επερχόμενων χειμερινών ολυμπιακών.

Για το λόγο αυτό, μια νέα εκστρατεία έχει ξεκινήσει με στόχο να πειστεί η Coca-Cola να μην παραμείνει σιωπηλή. Η εν λόγω εταιρία αποτελεί βασικό χορηγό των αγώνων στο Sochi.

Οι ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να γιορτάζουν όλα τα θετικά της ανθρωπότητας. Αντ’ αυτού κινδυνεύουν να στιγματιστούν από τα σκηνικά μίσους και ομοφοβίας εξαιτίας της νέας πολιτικής που τόσο «σκληρά» προσπαθεί να περάσει η Ρωσία.

Μέχρι στιγμής η Coca-Cola έχει παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη ρωσική καταστολή που υφίσταται η LGBT κοινότητα . Υπέγραψε και εσύ τη σχετική αίτηση, ώστε η σιωπή αυτή να γίνει δράση.

Ζήτησε από τους ιθύνοντες της εταιρείας να καταδικάσουν τους ομοφοβικούς νόμους και να ζητήσουν την κατάργησή τους.

Οι εν λόγω νόμοι απαγορεύουν οτιδήποτε προβάλλει, προωθεί, σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συλληφθεί και να φυλακιστεί για κάτι πολύ απλό, όπως το να φορά μια καρφίτσα με το ουράνιο τόξο, ή να κάνει μια αναφορά στη σχέση του.

Επιχειρήσεις όπως η Coca-Cola, έχουν επενδύσει αρκετά εκατομμύρια για τη χορηγία των αγώνων, ενώ έχουν ρίξει αρκετά περισσότερα για να εδραιώσουν τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία. Αν καταφέρουμε να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να κριτικάρουν και να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, τότε το πεδίο δράσης του Πούτιν και των ομοίων του θα περιοριστεί αρκετά.

Ας ζητήσουμε λοιπόν από την Coca-Cola να υποστηρίξει την LGBT κοινότητα και να καταδικάσει οποιαδήποτε ομοφοβική συμπεριφορά.

Υπέγραψε και εσύ την αίτηση εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!