Διεθνές βραβείο σε ΛΟΑΤ ακτιβίστρια

09/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το διεθνές βραβείο Martin Ennals θα απονεμηθεί για πρώτη φορά σε ακτιβίστρια ΛΟΑΤ δικαιωμάτων, την Kasha Jacqueline Nabagesera από την Uganda.

Η 31 ετών λεσβία ακτιβίστρια, είναι ιδρυτής της ΜΚΟ Freedom and Roam Uganda, και επελέγη να βραβευτει ως «μια γυναίκα μοναδική με σπάνιο θάρρος, η οποία παρά τις απειλές θανάτου μάχεται για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Hans Thoolen στο BBC. Η Kasha Jacqueline Nabagesera ήταν μια από τις 100 προσωπικότητες των οποίων τα ονομάτα είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Rolling Stone τον Οκτώβριο του 2010, όπως ήταν και ο συνάδερφος της, ο gay ακτιβιστής David Kato, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στο σπίτι του.

Η Kasha Jacqueline Nabagesera έχει εμφανιστεί συχνά στην τηλεόραση στην Uganda για να καταπολεμήσει το σχέδιο νόμου το οποίο ήθελε να φέρει ο πρόεδρος της χώρας, και το οποίο καταπατούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιας και προέβλεπε ποινή θανάτου σε περίπτωση ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής πράξης.

Το βραβείο Martin Ennals είναι ένα διεθνές βραβείο το οποίο δίνουν από κοινού οι μεγαλύτερες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστεία και η Human Rights Watch. Το βραβείο στηρίζει οικονομικά και ο δήμος της Γενέυης, Το βραβείο καθως και τα 15.600 ευρώ τα οποία πάνε με αυτό, θα παραλάβει στη Γενέυη της Ελβετίας τον Οκτώβριο η Kasha Jacqueline Nabagesera, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Victoria Hall. Το βραβείο θα παραδώσει η δήμαρχος της Γενέυης Sandrine Salerno.

Πηγή : 360 Degrés

Ιστοσελίδα του βραβείου : www.martinennalsaward.org

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!