Γιούτα: Ίσως η 18η πολιτεία που νομιμοποιεί τους gay γάμους

24/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Στο χορό των gay γάμων έχει μπει η πολιτεία της Γιούτα, μετά την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή να κρίνει παράνομη την τροποποίηση που απαγορεύει στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν.

Τη Δευτέρα μάλιστα, ο εν λόγω δικαστής (Robert Shelby) αρνήθηκε να «μπλοκάρει» την απόφαση του αυτή, η οποία ουσιαστικά θέτει τους gay γάμους νόμιμους.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τρία ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία απευθύνθηκαν στη δικαιοσύνη, μετά την άρνηση της πολιτείας να τους χορηγήσει τα σχετικά έγγραφα γάμου. Αποφάσισαν τότε να προσβάλουν την απαγόρευση που είχε ψηφίσει η Γιούτα το 2006. Ο δικαστής τελικά αποφάνθηκε ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση εναντιώνεται σε βασικά δικαιώματα των πολιτών και την έκρινε συνταγματική.

Μετά την απόφαση αυτή, όλο και περισσότερα ζευγάρια (γύρω στα 900) έσπευσαν να συμπληρώσουν τα έγγραφα αίτησης για να μπορέσουν να παντρευτούν.

Η κυβέρνηση της Γιούτας έστειλε τότε μια επείγουσα έκκληση στο δικαστή Shelby, ζητώντας του να παγώσει για λίγο τις διαδικασίες, έως ότου να αποφασίσει το ομοσπονδιακό δικαστήριο για το όλο θέμα. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Gary Herbert δήλωσε ότι στάση του δικαστή έχει οδηγήσει την πολιτεία σε ένας χάος.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!