Γαλλία : το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης αφορά πλέον κυρίως τους straight

12/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών  ( Institut National de la Statistique et des Études Économiques ) ανακοίνωσε την έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης, το οποίο ισχύει στη Γαλλία από το 1999.

Έως την 1η Ιανουαρίου 2010, ένα εκατομμύριο πολίτες είχαν υπογράψει σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης PACS ( pacte civil de solidarité)στη μητροπολιτική Γαλλία.

Παρά την μεγάλη άνοδο του αριθμού μέσα σε μια δεκαετία, ο αριθμός των συμφώνων μένει αδύναμος σε σχέση με τον αριθμό των γάμων. Έτσι, μόνο το 3% των 18-39 ετών υπέγραψαν σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης στις αρχές του 2009.

Το 6% αφορά την ένωση με ένα πρόσωπο ιδίου φύλου; τα δύο τρίτα από αυτά είναι άνδρες.

Εώς την 1η Ιανουαρίου 2009, 743,000 άτομα είχαν υπογράψει το σύμφωνο, εκ τωνοποίων 680,000 αφορούσε ένωση ατόμων που ζούσαν με άτομα διαφορετικού φύλου, 44,000 άτομα που ζούσαν με άτομα του ιδίου φύλου, ενώ 19,000 ήταν άτομα τα οποία δεν συζούσαν με τον/την σύντροφο.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι οτι από το 2000, ενώ τα ζευγάρια του ιδίου φύλου αποτελούσαν το 42% των 22,500 ζευγαριών που είχαν υπογράψει το σύμφωνο το 2000, το 2004 ήταν μόλις 5,000 άτομα αλλά το 2009 είναι μόλις το 6% του συνόλου των συμφώνων. Το 2009, 28,000 ήταν άνδρες και 16,000 γυναίκες. ( Στο γράφιμα το οποίο μεγαλώνει αν κάνετε κλικ επάνω, αναφέρονται ως En couple de même sexe)

Πηγή και γράφιμα : INSEE

Σημειώσεις :

Η Γαλλία (République Française) είναι χώρα της Δυτικής Ευρώπης αλλά περιλαμβάνει και εδάφη που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους. 

Ένα υπερπόντιο διαμέρισμα (γαλλικά: département d’outre-mer ή DOM) είναι ένα διαμέρισμα της Γαλλίας το οποίο βρίσκεται εκτός της μητροπολιτικής Γαλλίας.

Με βάση το Σύνταγμα του 1946 ως υπερπόντια διαμερίσματα ορίστηκαν η Αλγερία (ανεξάρτητη από το 1962), η Γουαδελούπη , η Μαρτινίκα, η Γαλλική Γουιάνα και η Ρεϊνιόν. Ως ενσωματωμένα μέρη της Γαλλίας αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπούνται στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, στη Γερουσία και στο Οικονομικό και Σοσιαλιστικό Συμβούλιο, εκλέγουν έναν ευρωβουλευτή και χρησιμοποιούν το ευρώ ως νόμισμα.

Από το 1982, στα πλαίσια της πολιτικής της τότε γαλλικής κυβέρνησης για αποκέντρωση, τα υπερπόντια διαμερίσματα εκλέγουν περιφερειακά συμβούλια με εξουσίες παρόμοιες με τους γαλλικούς νομούς (regions) της μητροπολιτικής Γαλλίας. Ως αποτέλεσμα της συνταγματικής αναθεώρησης του 2003, οι νομοί αυτοί καλούνται υπερπόντιοι νομοί.

Η υπερπόντια εδαφική επικράτεια Άγιος Πέτρος και Μικελόν ήταν ένα υπερπόντιο διαμέρισμα από το 1976 ως το 1985.

Σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στις 29 Μαρτίου του 2009, η υπερπόντια εδαφική επικράτεια της Μαγιότ θα γίνει υπερπόντιο διαμέρισμα από το έτος 2011.

Πηγή σημείωσης : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!