Δέκα χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στους δρόμους του Παρισιού για να γιορτάσουν το Gay Pride, ακριβώς έναν μήνα από τότε που η Γαλλία υποδέχτηκε το πρώτο  gay γάμο.

Υπό τους ήχους της techno μουσικής, η γεμάτη με χρώματα παρέλαση ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης μέχρι την «Place de la Bastille».

Για τους συμμετέχοντες, αυτό το Gay Pride – το πρώτο από τότε που ο πρόεδρος Francois Hollande υποστήριξε  την ψήφιση νόμου που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών- ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

«Αυτή η χρονιά είναι διαφορετική. Έπρεπε οπωσδήποτε να ήμουν εκεί. Έπρεπε να ξεπεράσω το φόβο μου» δήλωσε ο Martine, ένας 63χρονος παριζιάνος, αναφερόμενος στις πολλαπλές και κάποιες φορές βίαιες αντί-gay διαμαρτυρίες, οι οποίες έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Ο πρώτος gay γάμος στη Γαλλία, ανάμεσα σε 2 άνδρες, συνέβη στην πόλη του Montpellier στις 29 Μαΐου.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!