Βελιγράδι: Το gay pride υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση

24/09/2014
antivirus magazine διαφήμιση

parada 2010-001Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενόψει της παρέλασης Belgrade Pride Parade, την πρώτη gay pride παρέλαση στην πόλη από το 2010.

Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους έχει απαγορευτεί για όλα τα οχήματα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν απομακρύνει από το κέντρο τους κάδους απορριμμάτων και τις ζαρντινιέρες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επεισόδια.

Επίσης, εφαρμόζονται περιορισμοί στην κυκλοφορία των πεζών, αφού στο κέντρο της πόλης επιτρέπεται μόνο η είσοδος των κατοίκων, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, και όσων συμμετέχουν στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων.

Στην εκδήλωση των ομοφυλόφιλων, σε ένδειξη συμπαράστασης, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτικοί, ξένοι διπλωμάτες και η ηγεσία του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία

Το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Βελιγραδίου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις όσων αντιτίθενται στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων, οι οποίες οργανώθηκαν από ακροδεξιές και θρησκευτικές οργανώσεις.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!