Γαλλία: Η κυβέρνηση ενέκρινε το ν/σ για τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου

08/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γάλλου προέδρου François Hollande, υιοθετήθηκε χθες και επισήμως μετά την παρουσίασή του στο υπουργικό συμβούλιο και πριν από την εξέτασή του στο κοινοβούλιο από τον Ιανουάριο του 2013.

Ο νόμος αυτός θα είναι μια πρόοδος “για όλη την κοινωνία”, δήλωσε ο πρόεδρος François Hollande, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης , την ώρα που μεγάλη μερίδα της δεξιάς αντιπολίτευσης και η καθολική εκκλησία αντιτίθενται στον “γάμο για όλους”.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο προς την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων», σχολίασε η υπουργός αρμόδια για θέματα Οικογένειας  μετά το υπουργικό συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί “μέσω των συνεδριάσεων που θα έχουν οι κοινοβουλευτικοί”.

Η υπουργός ζήτησε η συζήτηση αυτή, η οποία κινητοποιεί την αντιπολίτευση και τις θρησκευτικές αρχές, “να μην στηριχθεί στη φαντασία αλλά στην πραγματικότητα”.

«Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο ατόμων διαφορετικού ή του ιδίου φύλου», σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο ανοίγει επίσης το δρόμο στα ομόφυλα ζευγάρια ( ζευγάρια ατόμων ιδίου φύλου ) για να υιοθετήσουν μαζί ένα παιδί.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν προβλέπει το άνοιγμα της διαδικασίας της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα ζευγάρια των γυναικών, προς μεγάλη απογοήτευση των ενώσεων υπεράσπισης των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του François Hollande ενέκρινε, παρά τις αντιδράσεις της καθολικής εκκλησίας, και κομμάτων της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο αυτό το οποίο θα επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια .

Η Γαλλία επιτρέπει σήμερα τις πολιτικές ενώσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ωστόσο η διεύρυνση των δικαιωμάτων τους ήταν μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του François Hollande.

Η γαλλική κοινωνία κατά παράδοση υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η καθολική εκκλησία διατηρεί ακόμη επιρροή στις αγροτικές περιοχές.

Αντιδράσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.  Περισσότεροι από 1.000 δήμαρχοι και η Καθολική Εκκλησία αντιδρούν αρνητικά στο νομοσχέδιο αυτό το οποίο θα συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο, ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν σε 75 πόλεις από την καθολική εκκλησία, δημάρχους και το ακροδεξιό κόμμα της Le Pen.

Ο Γάλλος πολυεκατομμυριούχος και γερουσιαστής της δεξιάς Serge Dassault, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ομίλου αεροναυπηγικής, συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με την “παρακμή” της αρχαίας Ελλάδας, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από τη γαλλική κυβέρνηση.

“Θα αποκτήσουμε μια χώρα ομοφυλοφίλων. Και σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον κανένας. Είναι ηλίθιο”, δήλωσε ο 87χρονος Serge Dassault μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

“Δείτε στην ιστορία την Ελλάδα, αυτός (σ.σ. η ομοφυλοφιλία) ήταν ένας από τους λόγους της παρακμής της, την εποχή εκείνη”, πρόσθεσε ο γερουσιαστής που είναι και ιδιοκτήτης της συντηρητικής εφημερίδας Le Figaro. “Πλήρης παρακμή, φυσικά. Αυτό είναι το τέλος της οικογένειας, το τέλος της ανάπτυξης των παιδιών, το τέλος της εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν τεράστιο κίνδυνο για το σύνολο του έθνους”, κατέληξε.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Serge Dassault, ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού ΚόμματοςΝταβίντ Ασουλίν χαρακτήρισε “επαίσχυντα” τα λεγόμενά του, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το δελτίο τύπου το Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας για τις δηλώσεις Dassault

Σε δελτίο τύπου ( διαβάστε το εδώ στα γαλλικά ), το Κομμουνιστικό κόμμα της Γαλλίας δήλωσε αντιδρώντας στη δήλωση Dassault «Το βραβείο ομοβοφίας της ημέρας κερδίζει ο γερουσιαστής Serge Dassault», και προσέθεσε « Αν σκεφτεί κανείς τις ανοησίες που δηλώνει ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του καθημερινό έντυπο, επιπλέον του γεγονότος ότι είναι εκλεγμένος της δημοκρατίας κατέχοντας θέση η οποία του επιτρέπει να ψηφίζει νόμους, τότε μπορεί κάποιος να ανησυχεί για την ποιότητα της δημοκρατικής αντιπαράθεσης στη Γαλλία ».

Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν μια από τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!