Γαλλία : «Εντός της πενταετίας» ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου

26/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ο πρώτος γύρος στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου, έδωσε το προβάδισμα στο Σοσιαλιστή υποψήφιο , François Hollande.

Προχθές, ο υποψήφιος, καλεσμένος σε εκπομπή του ιδιωτικού δικτύου TF1, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Laurence Ferrari και François Bachy.

Μεταξύ των θεμάτων μίλησε και για το γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου, αναφέροντας ότι «αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων» που έχει κάνει. Η δημοσιογράφος Laurence Ferrari τον ρώτησε τότε για το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει θέσει για αυτό το θέμα και τον ρώτησε « Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει περάσει ;».

Η απάντηση του François Hollande ήταν : « Στην Προεδρική θητεία υπάρχουν πέντε χρόνια και δε θα βιαστώ. Τι είναι επείγον για μένα αυτή τη στιγμή ; Να βελτιώσω την οικονομία μας, να επανακάμψει η βιομηχανία μας.»

Ενώ μετά από λίγο προσέθεσε «…Αλλά επειδή με ρωτάτε για το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, ναί μέσα στην πενταετία θα ψηφιστεί νόμος. Και εδώ αυτό το θέμα ξεπερνά τη διαμάχη αριστεράς-δεξιάς. Πρόκειται για θέμα ισότητας και ελευθερίας».

Με την απάντηση του, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος «μας τα χαλάει». Ο λόγος είναι ότι σε συνέντευξη του πρίν τον πρώτο γύρο, στο ΛΟΑΔ περιοδικό TÊTU ( τεύχος 176/ Απρίλιος 2012 ) είχε δηλώσει «Ο νόμος θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2013».Το ίδιο χρονοδιάγραμμα, για την άνοιξη του 2013, είχε επιβεβαίωσει και η εκπρόσωπος του στην συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει οι ΛΟΑΔ οργανώσεις με εκπροσώπους όλων των υποψηφίων στις Προεδρικές εκλογές.

Όσο αφορά τον υποψήφιο Nicolas Sarkozy, διατηρεί την ίδια θέση εναντίον του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι ΛΟΑΔ οργανώσεις στη Γαλλία, καλούν τους ΛΟΑΔ πολίτες στο δεύτερο γύρο να ψηφίσουν για τον Σοσιαλιστή υποψήφιο.

Τα ΛΟΑΔ δικαιώματα στη Γαλλία

Η Γαλλία υπήρξε πάντα αρκετά ανεκτική σε θέματα προσωπικής ηθικής και ομοφυλοφιλίας.

Οποιαδήποτε διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό απαγορεύεται από το 1985. Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες επιτρέπεται να υπηρετούν στον στρατό.

Τον Δεκέμβριο του 2004 εγκρίθηκε ένας νόμος που έκανε παράνομα τα σεξιστικά ή ομοφοβικά σχόλια. Η ποινή είναι €45,000 και/ή 12 μήνες φυλάκισης.

Από το 1999 τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν πολιτικές ενώσεις οι οποίες έχουν όλες της νομικές προστασίες και ευθύνες του γάμου.

( Πηγή : Wikipedia )

Σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας

 

Ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαίου 2012

Το avmag.gr, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού,

θα σας ενημερώνει συνεχώς για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!