Βατικανό: Οι δηλώσεις του Πάπα δεν αναφέρονται στο σύμφωνο συμβίωσης

07/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Ως ανυπόστατες χαρακτηρίζει το Βατικανό τις ερμηνείες που δίνουν ορισμένα πρωτοσέλιδα του Ιταλικού τύπου,στα πρόσφατα σχόλια του πάπα Φραγκίσκου, σχετικά με το θέμα του «σύμφωνου συμβίωσης» των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στο περιοδικό La Civiltà Cattolica, ο πάπας δήλωσε ότι «κάποιες περιπτώσεις που προκύπτουν από τα παιδιά των gay ή από τα χωρισμένα ζευγάρια μας προσφέρουν νέες προσκλήσεις, τις οποίες μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε».

Συνέχισε τη δήλωση του, θέτοντας το ερώτημα: « Πως μπορούμε να μιλήσουμε για το Χριστό σε αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια; Πως μπορούμε να μιλήσουμε για το Χριστό σε μια γενιά που αλλάζει;»

«Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί ώστε να μην δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο ενάντια στην πίστη τους».

Οι ιταλικές εφημερίδες ερμήνευσαν τη δήλωση αυτή σαν μια πρώτη αναγνώριση του σύμφωνου συμβίωσης στην Ιταλία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Federico Lombadi, ο οποίος ως ο εκπρόσωπος του Βατικανού έσπευσε, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα που διατηρεί η εκκλησία, να επιτεθεί στις εφημερίδες εκείνες που παρερμήνευσαν τα λόγια του Πάπα. Υποστήριξε ότι τα λόγια του αναφέρονταν στην «παιδεία και στην ανακήρυξη της πίστης που δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα και η οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένη με το καλό της νέα γενιάς.

Συνέχισε λέγοντας ότι « Ο πάπας υπαινίσσεται την ταλαιπωρία των παιδιών, αλλά δεν εκφράζουν την άποψη του σχετικά με την πολιτική κατάσταση της Ιταλίας.

Ο εκδότης του Telegraph Blogs έγραψε μια στήλη αμφισβητώντας την απόφαση του περιοδικού Time να απονείμει στον Πάπα Φραγκίσκο τον τίτλο «πρόσωπο της χρονιάς», σημειώνοντας ότι ο Πάπας είχε σοκαριστεί από την υιοθεσία των gay στη Μάλτα.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!