Το δικό της μήνυμα πέρασε η ελληνική LGBTIQ κοινότητα την περασμένη Παρασκευή, καταγγέλλοντας το έντονο κλίμα ομοφοβίας στη Ρωσία και διεκδικώντας «πολύχρωμους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τη στιγμή που 2.900 αθλητές από 85 χώρες του κόσμου παρήλαυναν στο Σότσι γιορτάζοντας την έναρξη των χειμερινών ολυμπιακών, οι LGBTIQ οργανώσεις της Αθήνας που αντιμάχονται την ομοφοβία, την τρανσφοβία και το ρατσισμό, συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο – στο Στάδιο όπου αναβίωσαν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες- για να θυμίσουν σε όλο τον κόσμο ότι οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στις σύγχρονες κοινωνίες.

Με rainbow σημαίες, φιλιά, αναπαραστάσεις, πλακάτ και πανό η ειρηνική αυτή διαμαρτυρία μετέφερε τη συμπαράσταση της Ελλάδας προς τις LGBTIQ κοινότητες της ομοφοβικής Ρωσίας του Πούτιν.

Παρά τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας, ένταση σημειώθηκε όταν άνδρες της Αστυνομίας εμπόδισαν στους συγκεντρωμένους να ανοίξουν πανό.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν στον Λευκό Πύργο ένα πανό, σύμφωνα με το οποίο προέτρεπαν σε μποϋκοτάζ των Αγώνων του Σότσι.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!