Απεβίωσε η γαλλίδα ηθοποιός Annie Girardot

02/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Πέθανε τη Δευτέρα σε νοσοκομείο του Παρισιού η Γαλλίδα ηθοποιός Annie Girardot ( 79 ετών), χαρακτηριστική φιγούρα του γαλλικού κιηματογράφου την δεκαετία του ’70, ανακοίνωσε η εγγονή της Lola Vogel.

Η ηθοποιός είχε γίνει σύμβολο του δύσκολου αγώνα κατά της νόσου του Alzheimer ( Αλτσχάιμερ ), όταν δέχτηκε να πάρει μέρος στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Ainsi va la vie (Έτσι είναι η Ζωή) του Νικολά Μπολιέ, το 2007 με θέμα την ασθένειά της.

Γεννημένη στις 25 Οκτωβρίου 1931, η Girardot εντάχθηκε στο δυναμικό της Comédie-Française το 1954. Έπαιξε σε περισσότερες από 120 ταινίες, είχε βραβευτεί με βραβείο César το 1977 και το 1996, ενώ πολλές ταινίες της έκαναν μεγάλη επιτυχία στα box office της εποχής. 

Το 1979 είχε επιλεγει ως η αγαπημένη Γαλλίδα ηθοποιός, αφήνοντας πίσω της τον Alain Delon, τον Jean-Paul Belmondo και τη Romy Schneider.

«Δεν ήταν μόνο μια αξέχαστη μορφή του γαλλικού σινεμά τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλά μια ηθοποιός που φώτισε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy.

Για τον Claude Lelouch, τον διάσημο γάλλο σηκονοθέτη με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ταινία Vivre pour Vivre (Ζήσε για τη Ζωή) με κοστούμια του Yves Saint Laurent, η Annie Girardot ήταν «μια εξαιρετική γυναίκα τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα».

«Η Annie ήταν ένα ζωντανό μνημείο του γαλλικού κινηματογράφου, μια μοναδική ηθοποιός» δήλωσε η στενή της φίλης Line Renaud, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση και τον αγώνα της κατά του HIV.

Η νεκρώσιμη ακoλουθία θα γίνει στο Παρίσι στις 4 Μαρτίου στην εκκλησία Saint-Roch και η κηδεία της στο νεκροταφείο του Père-Lachaise.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!