Αντιδράσεις για την απόφαση της Coca-Cola να παραλείψει στιγμιότυπο ενός γάμου ομοφύλων από την διαφήμιση της στην Ιρλανδία

04/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Στη νέα της διαφήμιση η Coca Cola έχει συμπεριλάβει στιγμιότυπο ενός γάμου ομοφύλων, αλλά φαίνεται να «το ξανασκέφτηκε» για την αγορά της Ιρλανδίας. παραλείποντας τη συγκεκριμένη σκηνή από το σποτ που είδαν οι καταναλωτές της χώρας.

Το διαφημιστικό spot με τίτλο “Reasons To Believe” που προβλήθηκε στην Ολλανδία, την Νορβηγία και την Μεγάλη Βρετανία (μπορείτε να το δείτε ακριβώς παρακάτω) περιλαμβάνει αρκετές feel good σκηνές, ανάμεσα στις οποίες και ένα gay ζευγάρι που ποζάρει στην κάμερα την ημέρα του γάμου του.

Η διαφήμιση όμως που προβλήθηκε στην Ιρλανδία (μπορείτε να την δείτε στο τέλος του άρθρου) αντικατέστησε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο με ένα ζευγάρι διαφυλετικών ετεροφυλόφιλων.

Οι αντιδράσεις στο twitter δεν ήταν υπέρ της εταιρίας και της λογοκριμένης διαφήμισης.

“Καθόλου cool Coca-Cola Ιρλανδίας’ – Dublin Pride 2013

“Σοβαρά τώρα Coca-Cola! Η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν μπορεί να δεχτεί φωτογραφίες ενός γάμου ομοφύλων;” – Helena Stone

Την ίδια στιγμή τα σχόλια κάτω από το video στην σελίδα του YouTube απενεργοποιήθηκαν από την εταιρία.

Εκπρόσωπος της Coca-Cola Ιρλανδίας δήλωσε στο ιρλανδέζικο site TheJournal.ie πως η απόφαση να αλλάξουν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έγινε μετά από έρευνα καταναλωτών.

“Όπως σωστά αναφέρετε, οι γαμήλιες φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στη διαφήμιση που προβλήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν δυο άνδρες να παντρεύονται. Ο λόγος που το στιγμιότυπο άλλαξε για την Ιρλανδία οφείλεται στο νομικό πλαίσιο της χώρας που ενώ έχει νομιμοποιήσει το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν έχει νομιμοποιήσει μέχρι σήμερα τον γάμο ομοφύλων” δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το LGBT site EILE Magazine κατηγόρησε την εταιρία για παραπληροφόρηση, αναφέροντας πως στην Μεγάλη Βρετανία που προβλήθηκε η μη λογοκριμένη version, ο gay γάμος είναι απαγορευμένος τόσο στην Σκωτία, όσο και στην Βόρεια Ιρλανδία, παρόλαυτά συνεχίζουν να βλέπουν τη διαφήμιση στην πρωτότυπη μορφή της. Το EILE ανέφερε επίσης ότι οι σκηνές είναι από έναν πολιτικό γάμο στην Αυστραλία, όπου ο γάμος ομοφύλων απαγορεύεται.

Το στιγμιότυπο που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ξεκινάει στο 00.39”.

Πηγή




Δες και αυτό!