Ανοιχτοί στους γάμους των gay οι Βρετανοί

27/12/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ολοένα και πιο συμφιλιωμένοι με την ιδέα της πολιτικής ένωσης μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλλου εμφανίζονται οι Βρετανοί. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο και δημοσιεύει η Guardian, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποστηρίζει το γάμο των ομοφυλοφίλων, έναντι του 31% που δηλώνει αντίθετο. Τον περασμένο Μάρτιο το ποσοστό των «υπέρ» άγγιζε στο 45%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συζήτησης που έχει ανοίξει στη Βρετανία, καθώς το Κοινοβούλιο αναμένεται να νομοθετήσει επί του θέματος στις αρχές του 2013.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος και του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, δύο σχηματισμών που υποστηρίζουν το γάμο των ομοφυλοφίλων, εκφράζεται υπέρ του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, σε ποσοστά 67% και 71% αντιστοίχως.

Οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι είναι διχασμένοι πάνω στο θέμα αυτό, τάσσονται επίσης στην πλειονότητά τους υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, με 52% υπέρ και 42% κατά. Το Μάρτιο, το 50% είχε ταχθεί υπέρ και το 35% κατά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο ICM σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων, από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου.

πηγή: attikipress.gr

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!