Ανοιχτή επιστολή στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη από έναν οροθετικό.

09/01/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σήμερα μας έφτασε μια επιστολή από τον κύριο Φακιολα. Αυτή η επιστολή πήγε στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών και σε πολλά ΜΜΕ. Την αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς μας έφτασε, γιατί θεωρούμε πως περιγράφει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των οροθετικών στην Ελλάδα του σήμερα με εξαιρετικά άμεσο τρόπο. Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να δούμε και κάποια επίσημη απάντηση, αντίδραση ή διάλογο στα θέματα που θίγει. Επίσης θα χαρούμε να έχουμε και τις γνώμες των αναγνωστών/τριών μας.

Αξιοτιμοι Κυριοι Σαμαρα, Βενιζελο, Κουβελη

Ονομαζομαι Νικολας Φακιολας και ειμαι ενας από τους 11,000 οροθετικους συνοδοιπορους μου στην χωρα μας, ελληνες και μη.
Σας αποστελλω τουτη την επιστολη, ζητωντας σας να ανοιξετε τα ματια..Να ακουσετε.. Κανετε συχνα λογο για τις ευπαθεις ομαδες…Ακουστε λοιπον και ένα μελος μιας τετοιας ομαδας, που εκτος των ιατρικων θεματων, παλευει και με το Στιγμα..Καθημερινα..
Μια σειρα λανθασμενων τακτικων, κινησεων, εκ μερους αυτης της κυβερνησης, αλλα και των προηγουμενων, κινδυνευει να επαναφερει την αντιμετωπιση του AIDS στα επιπεδα της δεκαετιας του ’90. Ολη η εργασια, η οποια γινεται και επιτελειται από τις τρεις ΜΚΟ (Κεντρο Ζωης, Θετικη Φωνη, Πρακσις) –καθως, όπως παραδεχθηκε και η Προεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δρ Κρεμαστινου, σε συνεντευξη τυπου (30/11/2012) εν τυποις μοναχα υπαρχει Εθνικο Σχεδιο Δρασης Αντιμετωπισης του AIDS, το οποιο και χρονολογικα εληξε με το περασμα του χρονου-όλες οι δρασεις ενημερωσεις του κοινου, όλα τα συνεδρια που διοργανωνονται από τις τρεις ΜΚΟ, ολη η εργασια και ο πολυτιμος χρονος εθελοντων, που αφειδως και με αφανταστη συνεπεια στηριζουν οροθετικους, ολη η προσπαθεια ψυχολογικης και κοινωνικης υποστηριξης, όλα αυτά κινδυνευουν να χαθουν, διοτι Κυριοι, μας οδηγειτε στον αφανισμο.

Εξηγουμαι:

  • Το επιδομα οροθετικοτητας, το οποιο παρεχεται από την προνοια, διδεται σε ακανονιστες χρονικες περιοδους, αφαιρωντας μας το δικαιωμα να θεσουμε έναν προγραμματισμο στην ζωη μας…. Ποιος είναι ο λογος, που δεν παρεχεται, αυτό και όλα τα αναπηρικα επιδοματα σε μηνιαια βαση και σε τακτες ημερομηνιες? Επισης, οι νεοδιαγνωσθεντες οροθετικοι, στερουνται του επιδοματος, καθως τους ζητηται να παρουσιαστουν ενωπιον των ΚΕΠΑ (συμφωνουμε ολοι σε αυτό) αλλα λαμβανοντας ποσοστα αναπηριας 10% η’ 20%, καποιες διευθυνσεις Προνοιας, παρεμβαινουν αυθαιρετα και χωρις να υπαρχει το στοιχειο του ποσοστου στην σχετικη υπουργικη εγκυκλιο, δεν αποδιδουν το επιδομα…..Ακουγονται πολλα, μα παρα πολλα για το επιδομα…τετοιου ειδους σχολια είναι τουλαχιστον αναξιοπρεπη..Θα ηταν ενδιαφερον , οποιος εκφαζεται ειτε με σκοπιμοτητα η’ απλως ανοητα να ζησει ένα μηνα στην θεση ενός οροθετικου ..να προσπαθησει να ζησει με αξιοπρεπεια και ταυτοχρονα καλυπτωντας όλα τα εξοδα, τα οποια προερχονται από την συνοσηροτητα..
  • Επαναξεταζεται ο ΚΕΒΑ (Κανονισμος αξιολογησης αναπηριας)..Για ποιον λογο δεν υπαρχει ενας λοιμοξιολογος στην Επιτροπη Επαναξιολογησης του Κανονισμου?? Υπαρχουν στην χωρα μας τοσοι αξιολογοι, που εργαζονται αοκνα στις βεβαρυμενες μοναδες, τοσοι σοβαροι γιατροι, οι οποιοι γνωριζουν τι σημαινει να είναι κανεις οροθετικος στην ελλαδα σημερα..Γιατι δεν ζητηθηκε από κανεναν τους να συμμετασχει?? Ιδιαιτερα όταν υπαρχει αυξηση 500% των οροθετικων χρηστων…Γιατι δεν ζητηθηκε από τις τρεις ΜΚΟ να παρασχουν την πολυετη εμπειρια τους πανω στο θεμα?? Ο ICF, διεθνης κανονισμος αναπηριας λαμβανει υποψιν το ατομο με ένα συγκεκριμενο προβλημα υγειας καθολοκληριαν, δηλαδη εξεταζει εκτος από το μερος της υγειας, το επιπεδο μορφωσης, την κατασταση και τις συνθηκες διαβιωσης του, τα παρελκομενα ψυχολογικα θεματα…Στην Ελλαδα, σημερα, όταν αξιολογειται ενας οροθετικος λαμβανονται υποψιν δυο στοιχεια: ο αριθμος των CD4 και το φορτιο του ιου..Δηλαδη, όταν καποιος σημερα στην Ελλαδα, προσεχει την υγεια του, ακολουθωντας την αγωγη του, κρατα τα ραντεβου με τους γιατρους του, και ετσι κατορθωνοντας να μην προσβαλλεται από ευκαιριακες λοιμωξεις ,ωστε να μην επιβαρυνει το Συστημα Υγειας με εισαγωγες στα νοσοκομεια, σε αυτή την περιπτωση τιμωρειται από τον ΚΕΒΑ, λαμβανοντας μικρο ποσοστο αναπηριας και αφαιρωντας του προσβαση στο επιδομα…Τι επιθυμειτε λοιπον?? Να παρατηρησουμε φαινομενα αποχης από την αγωγη για να επιβαρυνθει το ανοσοποιητικο συστημα, ώστε να «καλυτερεψουν» οι προοπτικες αποδοσεις καλυτερου ποσοστου?? Φοβαμαι, ότι αν συνεχιστει αυτή η αναρμοστη και επιπολαια αντιμετωπιση της οροθετικοτητας θα γινουμε μαρτυρες δυσκολων-τουλαχιστον-καταστασεων…
  • Ο αποκλεισμος των οροθετικων από τις ευεργετικες διαταξεις εισαγωγης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωρας είναι ένα ακομη παραδοξο..Εφοσον μια υπηρεσια, κρατικη, ΚΕΠΑ, με θεωρει αναπηρο 80% και μια άλλη ,ΚΕΣΥ, θεωρει το HIV, ως «προβληματακι» και με περιθωριοποιει αφαιρωντας μου το δικαιωμα να φοιτησω σε ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χωρας…Το Κεντρο Ζωης (www.kentrozois.gr ) και η Θετικη Φωνη (www.positivevoice.gr) επανειλλημενα εχουν αποστειλει επιστολες σε διαφορες ηγεσιες του Υπουργειου Παιδειας..Αλλα και εκει πληρη απαξιωση…δεν εχει υπαρξει ποτε απαντηση..

Υπαρχουν πολλα ακομη θεματα, τα οποια χρηζουν την αμεση προσοχη σας. Δεν ειμαι ουτε ειδικος, ουτε διαθετω την εμπειρια αλλων οροθετικων και των ΜΚΟ, που μας υποστηριζουν..Ειμαι ενας απλος ανθρωπος, ο οποιος ζει με τον HIV καθημερινα. Σας μεταφερω καποια θεματα, τα οποια απειλουν την υπαρξη μας. Αντιμετωπιζω καλοπροαιρετα κάθε ανθρωπο, και επομενως και, Εσας Κυριοι Σαμαρα, Βενιζελο και Κουβελη, και θελω να πιστευω ότι, λεγοντας συχνα, ότι «θα τα καταφερουμε» εννοειτε και εμας-τους οροθετικους και αναπηρους της χωρας…Θελω να το πιστεψω αυτό..Οτι το εννοειτε..

Αγωνιζομαι και αγωνιζομαστε να τα καταφερουμε…Διοτι απαραδεκτες σκηνες, όπως αυτές που ζησαμε, αναπηροι να κατεβαινουμε στον δρομο να διαμαρτυρηθουμε για τα αυτονοητα, θα γινουν καθημερινοτητα, με αποδεκτες το παγκοσμιο κοινο…Αυτή είναι η Ελλαδα που ονειρευομαστε?

Κυριοι Σαμαρα, Βενιζελο, Κουβελη,
Παρεμβητε! Προσωπικα! Κανετε των αγωνα για τα αναπηρικα δικαιωματα δικο Σας αγωνα…Μια κοινωνια, που απαξιωνει τους ευπαθεις πολιτες της είναι μια ελλιπης κοινωνια….
Μια επικινδυνη κοινωνια..

Φιλικα,
Νικολας Φακιολας

Αποδεκτες
Γραφειο Πρωθυπουργου, Κυριου Βενιζελου, Κυριου Κουβελη, Κυριου Τσιπρα, Κυριας Παπαρηγα, Οικολογοι Πρασινοι, Ανεξαρτητοι Ελληνες,Κεντρο Ζωης, Θετικη Φωνη, Πρακσις, Νετ, Σκαι, Αντ1,Alpha,902, Τα Νεα, Εθνος, Εξι Ημερες, Ποντικι, Lifo, Το Βημα, Καθημερινη, Αυγη, Ριζοσπαστης,Ελευθερος Τυπος,Εφημεριδα των ΣυντακτωνΝετ 105.5, Flash 96.1, Βημα FM, Σκαι 100,3, Αθηναικο Πρακτορειο Ειδησεων, Associated Press, Bloomberg, Reuters,EFE, ANSA,AFP, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Ελληνικη Εταιρεια Αντιμετωπισης AIDS,ΕΣΑΜΕΑ

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!