Το χορευτικό ρεσιτάλ της Συλβί Γκιλλέμ, με τρεις ολοκαίνουργιες δημιουργίες που χορογράφησαν ειδικά γι’ αυτήν ο Ματς Εκ, o Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ και o Γίρζι Κύλιαν, συνιστά αναμφίβολα το γεγονός του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού. Τέσσερις καλλιτέχνες του χορού που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μια που o καθένας τους σφραγίζει καθοριστικά το τοπίο του χορού στις μέρες μας.

Κοινή αφετηρία για όλους το κλασικό μπαλέτο, κοινή και η ανάγκη να το μετακινήσουν σε σύγχρονα συμφραζόμενα: η Συλβί, με τη σπάνια χορευτική ιδιοφυΐα που διαθέτει, από απόλυτη σταρ του κλασικού έκανε την πρωτόγνωρη στροφή προς το σύγχρονο, υπερβαίνοντας τις κατατάξεις. Αυτή τη φορά ανταποκρίνεται στη νεωτεριστική πρόκληση ενός οξυδερκούς μετακλασικού, ενός νεοκλασικού που αγαπά το σινεμά και ενός εξερευνητή της ψυχής μέσω της κίνησης.

Ajö (Bye)
Χορογραφία: Mats Ek
Μουσική: Ludwig van Beethoven, Σονάτα για πιάνο έργο 111, Arietta. Ερμηνεύεται από τον Ivo Pogorelich

Σκηνικά – Κοστούμια: Katrin Brännström
Φωτισμοί: Erik Berglund
Ερμηνεία: Sylvie Guillem
Συμπαραγωγή: Dansens Hus Stockholm

Νέο έργο από τον William Forsythe (Ο τίτλος εκκρεμεί)

Χορογραφία: William Forsythe

Ερμηνεύουν: Sylvie Guillem, Nicolas Le Riche (Paris Opera Ballet étoile)

Κοστούμια – Φωτισμοί: William Forsythe

Σχεδιασμός φωτισμών: Rachel Shipp

27’52”

Χορογραφία: Jiří Kylián

Μουσική: Dirk Haubrich (πρωτότυπη μουσική βασισμένη σε 2 μουσικά θέματα του Μάλερ)

Σκηνικά: Jiří Kylián

Κοστούμια: Joke Visser

Φωτισμοί: Kees Tjebbes

Ερμηνεύουν: Aurélie Cayla & Kenta Kojiri

Παραγωγή

Sadler’s Wells London / Sylvie Guillem

Συμπαραγωγοί

Φεστιβάλ Αθηνών, Holland Dance Festival, Les Nuits de Fourvière / Département du Rhôn, Esplanade – Theatres on the Bay

19-20 Ιουλίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων

50€
45€
40€
35€
20€ (Άνω διάζωμα)
15€ / 20€ (Φοιτητικό)
15€ (ΑΜΕΑ)

Έναρξη προπώλησης: 28 Ιουνίου

gf
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]