Μετά τον Steven Davies την προηγούμενη εβδομάδα, ο Anton Hysén, 20 ετών, έκανε το come out του, στο αθλητικό περιοδικό Offside.

Ο Anton Hysén, γιος του διάσημου βεταράνου ποδοσφαιριστή Glenn Ingvar Hysén, έκανε το come out, γεγονός σπάνιο για τον πολύ μυστικό κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι gay. Όταν παίζω ( ποδόσφαιρο ) δε νομίζω να έχει σημασία αν αγαπώ τις γυναίκες ή τους άνδρες».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής γνωρίζει ότι το coming out δεν θα διευκολύνει την επαγγελματική του ζωή και αναφέρει «Μια ομάδα μπορεί να ενδιαφέρεται για μένα, αλλά αν ο προπονητής γνωρίζει οτι είμαι gay ίσως να αλλάξει άποψη» και συνεχίζει λέγοντας ότι δεν τον αφορά όπως και αν τον αποκαλούν οι φίλαθλοι και ο κόσμος, μιας και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διακρίσεις και ρατσιμός.

Η είδηση στην Σουηδία είναι πρωτοσέλιδο, μιας και σπάνια στον χώρο του ποδοσφαίρου οι αθλητές κάνουν come out, με μοναδική εξαίρεση τον άγγλο Justin Fashanu το 1990, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγο καιρό αργότερα λόγω των αρνητικών σχολίων που δεχόταν από τον αθλητικό του περίγυρο.

Ο Anton Hysén δεν είναι απλά ένας ακόμα παίκτης της Utsiktens BK. Είναι ο γιός ενός θρύλου του Σουηδικού ποδοσφαίρου, του Glenn Ingvar Hysén, ο οποίος είχε επιλεγεί και παίξει πάνω απο 70 φορές με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας και αυτός που έφερε τη νίκη στη Liverpool το 1990. Ένας πατέρας ο οποίος δήλωσε στο ίδιο περιοδικό περήφανος για τις επιλογές του γιού του.

Το 2007 ο Anton Hysén είχε συμμετάσχει ως επίτημος καλεσμένος στο gay pride της Στοκχόλμης.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]