Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας John Galliano, που απολύθηκε από τον γαλλικό όμιλο Dior μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε, απολύθηκε και από την εταιρεία που φέρει το όνομά του, σύμφωνα με την αμερικανική ειδικευμένη στο χώρο εφημερίδα Women’s Wear Daily. 
 
H πηγή της πληροφορίας που προέρχεται από το Παρίσι δεν διευκρινίζεται, αλλά η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο John Galliano, 50 ετών, “απολύθηκε επίσημα” από την εταιρεία John Galliano, η οποία κατά 91% ανήκει στον όμιλο Dior. 
 
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η εκχώρηση της εταιρείας δεν ήταν άμεση προτεραιότητα για τον ιδιοκτήτη της, παρά το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι επενδυτές από την Κίνα, την Ιταλία ή τη Μέση Ανατολή. 
 
Την 1 Μαρτίου, ο οίκος Dior αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με τον John Galliano, λόγω του “ιδιαίτερα απεχθούς” χαρακτήρα της συμπεριφοράς του και τις δηλώσεις που έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. 
 
Ο βρετανός σχεδιαστής μόδας διώκεται στη Γαλλία για αντισημιτικές και ρατσιστικές ύβρεις εναντίον τριών ατόμων, σε δύο επεισόδια σε ένα παρισινό καφέ. Ένα θλιβερό βίντεο που “φορτώθηκε” στις αρχές Μαρτίου στο διαδίκτυο τον δείχνει σαφώς σε κατάσταση μέθης, να δηλώνει ότι “λατρεύει τον Χίτλερ”.
Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 22.500 ευρώ.
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]