Παράνομες οι λεσβίες στο Malawi

22/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι λεσβίες στο Malawi είναι εφεξής παράνομες. Η είδηση μπορεί να μην έκανε μεγάλο θόρυβο, αλλά από τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της χώρας Bingu Wa Mutharika φρόντισε να αλλάξει το άρθρο 137A το οποίο αφορά «άσεμνες πρακτικές ανάμεσα στις γυναίκες».

Τι προβλέπει αυτή η τροπολογία του ποινικού κώδικα, που υιοθετείθηκε τέλος του 2010 στο κοινοβούλιο του Malawi ;

«Οποιαδήποτε γυναίκα σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, κάνει μια πράξη χονδροειδούς απρέπειας με μια άλλη γυναίκα …. θα είναι ένοχη για παράβαση του ποινικού κώδικα και θα φυλακίζεται με πέντε έτη φυλακή».

Ο υπουργός δικαιοσύνης George Chaponda, δήλωσε οτι «η αλλαγή αυτή στον ποινικό κώδικα, έγινε για να μη γίνονται διακρίσεις, μιας και μέχρι να ψηφιστεί το νέο άρθρο, ο νόμος αφορούσε αποκλειστικά τους άνδρες ομοφυλόφιλους, καταδικάζοντας τους σε 14 χρόνια φυλακή, ενώ και οι γυναίκες κάνουν απρεπείς πράξεις».

Στο Malawi βλέπουν με περίεργο τρόπο την ισότητα, με την καταστολή.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]
Δες και αυτό!