Ο αμερικανός ολυμπιονίκης στο σκι, Bode Miller, χαρακτήρισε τους ομοφοβικούς νόμος της Ρωσίας, ως «υπερβολικά ενοχλητικούς».

Την περασμένη Δευτέρα, ο πέντε φορές ολυμπιονίκης αθλητής δήλωσε: «Είναι υπερβολικά ενοχλητικό το ότι υπάρχουν χώρες αλλά και άνθρωποι που είναι τόσο στενόμυαλοι και αδαείς».

Ο 35χρονος Miller υποστήριξε επίσης, ότι η ομοφοβική νομοθεσία της Ρωσίας, η οποία απαγορεύει την «gay προπαγάνδα», φέρνει τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στους χειμερινούς αγώνες στο Sochi το 2014, σε πολύ δύσκολη θέση.

«Πιστεύω ότι είναι λυπηρό όταν τα πράγματα μπερδεύονται, γιατί υπάρχει πολιτική στα σπορ και στους αθλητές. Τα πάντα είναι αλληλένδετα, ακόμα και αν κάποιοι προσπαθούν να τα ξεχωρίσουν ή λειτουργούν σαν να είναι εντελώς ξεχωριστά. Ζήτα από ένα αθλητή να πάει κάπου και να διαγωνιστεί εκπροσωπώντας μια φιλοσοφία… και μετά πες του ότι δεν επιτρέπεται να εκφράσει την άποψη του ή δεν μπορεί να πει αυτό που πιστεύει. Πιστεύω ότι είναι αρκετά υποκριτικό ή άδικο».

Την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), δήλωσε ικανοποιημένη επειδή αντί-gay νομοθεσία της Ρωσίας δεν απειλεί το Ολυμπιακό πνεύμα.

Σε απάντηση, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τη ΔΟΕ ότι έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί την LGBT ισότητα στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

πηγή: www.pinknews.co.uk

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!